banner adv
Corpurile înghețate unui cuplu sot si sotie dispărute in 1942 au fost găsite în Alpii Elvețieni - externe

Corpurile înghețate unui cuplu sot si sotie dispărute in 1942 au fost găsite în Alpii Elvețieni

Corpurile înghețate ale unui cuplu care au dispărut în urmă cu 75 de ani au fost găsite pe un ghețar în Alpii Elvețieni.

Marcelin și Francine Dumoulin au plecat pentru mulsul vacilor ce se aflau pe o pajiște deasupra Chandolinului - la aproximativ 120 de kilometri sud de Berna - pe 15 august 1942.

"Ne-am petrecut toată viața în căutarea lor, fără să ne oprim. Ne-am gândit că le-am putea da înmormântarea pe care o meritau într-o zi ", a declarat pentru cotidianul Lausanne, Le Matin, cea mai tânără fiică a acestora, Marceline Udry-Dumoulin.

"Pot să spun că, după 75 de ani de așteptare, această veste îmi dă un sentiment profund de calm.

Într-o declarație a poliția locale din Valais a declarat că două cadavre cu acte de identitate asupra lor au fost descoperite săptămâna trecută de un lucrător pe ghețarul Tsanfleuron lângă un teleschi de deasupra Les Diablerets, o statiune aflata la o altitudine de 2.615 metri.

Testarea ADN-ului va fi efectuată pentru a confirma identitatea cuplului.

"Corpurile se aflau aproape, unul de altul. Era un bărbat și o femeie care purta îmbrăcăminte din perioada celui de-al doilea război mondial ".

Bernhard Tschannen, director la Glacier 3000, a declarat pentru ziar. "Corpurile au fost perfect conservate în ghețar și lucrurile lor erau intacte".

"Credem că ar fi cazut într-o crevadă unde au rămas de zeci de ani. Pe măsură ce ghețarul sa retras, trupurile lor au iesit la suprafata", a declarat el pentru cotidianul Tribune de Geneve.

Marcelin Dumoulin, în vârstă de 40 de ani, a fost de meserie cizmar, în timp ce Francine, în vârstă de 37 de ani, era invatator. Cuplul a avut cinci fii și două fiice.

"A fost prima dată când mama mea a mers cu el la o astfel de excursie. Ea era mereu însărcinată și nu putea să urce în condițiile dificile ale unui ghețar ", a spus Udry-Dumoulin.

"După un timp, copiii au fost separați și plasați în familii. Am avut norocul să rămân cu mătușa mea ", a spus ea. "Toți am locuit în regiune, dar am devenit străini".

"Pentru înmormântare, nu voi purta negru. Cred că albul ar fi mai potrivit. Ea reprezintă speranță, pe care nu am pierdut-o niciodată ".

Ultimele stiri de azi din Romania - externe

Liderul catalan Carles Puigdemont critica vehement regele spaniol Filip al VI-lea

Puigdemont a spus anterior că guvernul său va "acționa la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul saptamanii următoare" Președintele Cataluniei a criticat foarte dur regele spaniol Felipe VI, care a promis că va "efec...
Regele Spaniei Felipe acuză liderii catalani de diviziune

Regele Felipe din Spania face o intervenție rară în politica spaniolă și acuză liderii catalani de împărțirea societății si a acuzat liderii catalani că au distrus principiile democratice și că au provocat diviziunea. În...
Cum sa întâmplat teribilul masacru de la concertul din Las Vegas

Numarul persoanelor ucise a ajuns la 59 și cel puțin 525 răniți după ce un pistolar a deschis focul la un concert din Las Vegas. Era în jurul orelor 22:00 sâmbătă seara. Când Jason Aldean a cântat unul dintre ultimele m...
Spania: Referendum pentru independenta Catalonia, rezultatele consultarii

După miezul nopții, Generalitatea Catalona a prezentat rezultatele referendumului suspendat de Curtea Constituțională a Spaniei. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Jordi Turull, a explicat că 2,262,424 de voturi au fost numărate, dintr-...
Las Vegas: Cel puțin 20 de morți în Mandalay Bay la festivalul de muzică din Las Vegas

Mai mult de douăzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite la un concert la Las Vegas. Un pistolar a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay spre un festival de muzică în aer liber ținut în apropi...
Spania: Infruntari violente dintre sustinatorii referendumului si politie in Catalonia

Este o perioadă de criză în Catalonia, deoarece oamenii s-au adunat duminică 1 octombrie pentru a vota într-un referendum privind independența, considerat ilegal de autoritățile spaniole intrucat este incalcata constitutia Spaniei. ...