banner adv
Cum sa întâmplat teribilul masacru de la concertul din Las Vegas - externe

Cum sa întâmplat teribilul masacru de la concertul din Las Vegas

Numarul persoanelor ucise a ajuns la 59 și cel puțin 525 răniți după ce un pistolar a deschis focul la un concert din Las Vegas.
Era în jurul orelor 22:00 sâmbătă seara. Când Jason Aldean a cântat unul dintre ultimele melodii din setul său, fanii dansau și cântau, bucurându-se de ceea ce până acum a fost o noapte minunată la festivalul Route 91 Harvest.

La început, s-a auzit ceea ce părea a fi focuri de artificii. Doar până când oamenii au început să cada la pământ ca secerati, iar atunci au realizat ca sunt focurile de arme.
Muzica s-a oprit brusc, pe măsură ce Jason Aldean și trupa sa au sarit de pe scenă, dar atmosfera era departe de a fi tăcută.

În timp ce Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, tragea cu o arma de la etajul 32 al unui hotel, peste 22.000 de oameni au alergat cat mai departe de locul cu pricina temandu-se pentru viata lor.
Un amestec de panică și necredință a lovit mulțimea. În timp ce unii au căutat adăpost sub corturile festivalului, alții au vrut să iasă. În mijlocul haosului, mulți s-au împiedicat unul peste celălalt.
Cei care au fugit si-au căutat refugiu în mașini, autobuze sau pur și simplu au alergat în speranța că vor supraviețui ceea ce ar fi mai târziu cunoscut sub numele de cea mai sangeroasa lovitură de masă din istoria modernă a Americii.

Pe măsură ce panica sa perpetuat pe străzile bulevardului din Las Vegas, la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay Resort, poliția a identificat camera atacatorului și a încercat să-și facă drum printre multime.
Ofițerii au intrat în hotelul de lux la o oră și 12 minute după primul apel la 911 unde au descoperit suspectul mort printr-o rană provocată de împușcături cu alte 23 de arme de foc.
Las Vegas, un oraș renumit pentru viața sa vibrantă se află acum în umbra dollului după ce 59 de oameni au murit și 525 au fost răniți. Poliția a subliniat că aceasta a fost o cifră preliminară.
Suspectul din Las Vegas a fost identificat ca Stephen Paddock de 64 de ani din Mesquite, NV.
Atacatorul a acționat singur, nu avea cazier judiciar și nu se crede că este legat de vreun grup militant, potrivit poliției.

Ultimele stiri de azi din Romania - externe

Liderul catalan Carles Puigdemont critica vehement regele spaniol Filip al VI-lea

Puigdemont a spus anterior că guvernul său va "acționa la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul saptamanii următoare" Președintele Cataluniei a criticat foarte dur regele spaniol Felipe VI, care a promis că va "efec...
Regele Spaniei Felipe acuză liderii catalani de diviziune

Regele Felipe din Spania face o intervenție rară în politica spaniolă și acuză liderii catalani de împărțirea societății si a acuzat liderii catalani că au distrus principiile democratice și că au provocat diviziunea. În...
Cum sa întâmplat teribilul masacru de la concertul din Las Vegas

Numarul persoanelor ucise a ajuns la 59 și cel puțin 525 răniți după ce un pistolar a deschis focul la un concert din Las Vegas. Era în jurul orelor 22:00 sâmbătă seara. Când Jason Aldean a cântat unul dintre ultimele m...
Spania: Referendum pentru independenta Catalonia, rezultatele consultarii

După miezul nopții, Generalitatea Catalona a prezentat rezultatele referendumului suspendat de Curtea Constituțională a Spaniei. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Jordi Turull, a explicat că 2,262,424 de voturi au fost numărate, dintr-...
Las Vegas: Cel puțin 20 de morți în Mandalay Bay la festivalul de muzică din Las Vegas

Mai mult de douăzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite la un concert la Las Vegas. Un pistolar a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay spre un festival de muzică în aer liber ținut în apropi...
Spania: Infruntari violente dintre sustinatorii referendumului si politie in Catalonia

Este o perioadă de criză în Catalonia, deoarece oamenii s-au adunat duminică 1 octombrie pentru a vota într-un referendum privind independența, considerat ilegal de autoritățile spaniole intrucat este incalcata constitutia Spaniei. ...