banner adv
Las Vegas: Cel puțin 20 de morți în Mandalay Bay la festivalul de muzică din Las Vegas - externe

Las Vegas: Cel puțin 20 de morți în Mandalay Bay la festivalul de muzică din Las Vegas

Mai mult de douăzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite la un concert la Las Vegas.
Un pistolar a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay spre un festival de muzică în aer liber ținut în apropiere.
Poliția a declarat că un suspect identificat drept rezident local, care nu a fost numit inca, a fost împușcat și ucis de ofițerii de politie.
Joe Lombardo a declarat că poliția a crezut că atacul de tip "singuratic lup", dar a confirmat că încearcă să localizeze o femeie asiatică numită Marilou Danely.

Lombardo a declarat că nu a putut să spună exact numărul de morți și răniți, însă un purtător de cuvânt al spitalului local a declarat anterior că cel puțin 14 persoane erau în stare critică.
Au existat rapoarte despre alte incidente la diferite locații in Las Vegas, însă poliția a declarat că aceste rapoarte erau false.
Martorii care s-au aflat la fata locului au raportat că au fost auzite sute de focuri.
Sute de oameni au fugit din zona in care se tinea festivalul, iar sunetul a ceea ce părea a fi arme automate prelungite ar putea fi auzit pe videoclipuri postate pe social media.
Multe hoteluri de pe buleverdul din Las Vegas din apropierea scenei rămân blocate de poliție în timp ce se caută două vehicule ce par ca ar fi avut legatura cu atacul.
Părți ale bulevardului dinLas Vegas au fost închise, în timp ce ofițerii înarmați au sosit la fața locului.
Oamenii s-au adăpostit în hoteluri din apropiere, restaurante și la aeroportul Las Vegas McCarran.
Un martor, Mike Thompson de la Londra, a declarat catre diferite publicatii că a văzut pe oameni alergând în panică totală.

"Un om a avut sânge pe el și atunci am știut că ceva este in neregula.
Unele zboruri au fost intarziate după ce au apărut știrile incidentului.
Nevada are unele dintre cele mai stricte legi ale armelor din Statele Unite.
Oamenii au voie să transporte arme și nu trebuie să se înregistreze ca proprietari de arme.
Verificările de fond se fac atunci când oamenii cumpără arme, dar li se permite să le vândă și în mod privat.
Statul nu interzice armele de atac, care sunt automate, arme de foc semi-automate și nu există limite pentru cumpărarea de muniții acolo.

Ultimele stiri de azi din Romania - externe

Liderul catalan Carles Puigdemont critica vehement regele spaniol Filip al VI-lea

Puigdemont a spus anterior că guvernul său va "acționa la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul saptamanii următoare" Președintele Cataluniei a criticat foarte dur regele spaniol Felipe VI, care a promis că va "efec...
Regele Spaniei Felipe acuză liderii catalani de diviziune

Regele Felipe din Spania face o intervenție rară în politica spaniolă și acuză liderii catalani de împărțirea societății si a acuzat liderii catalani că au distrus principiile democratice și că au provocat diviziunea. În...
Cum sa întâmplat teribilul masacru de la concertul din Las Vegas

Numarul persoanelor ucise a ajuns la 59 și cel puțin 525 răniți după ce un pistolar a deschis focul la un concert din Las Vegas. Era în jurul orelor 22:00 sâmbătă seara. Când Jason Aldean a cântat unul dintre ultimele m...
Spania: Referendum pentru independenta Catalonia, rezultatele consultarii

După miezul nopții, Generalitatea Catalona a prezentat rezultatele referendumului suspendat de Curtea Constituțională a Spaniei. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Jordi Turull, a explicat că 2,262,424 de voturi au fost numărate, dintr-...
Las Vegas: Cel puțin 20 de morți în Mandalay Bay la festivalul de muzică din Las Vegas

Mai mult de douăzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite la un concert la Las Vegas. Un pistolar a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay spre un festival de muzică în aer liber ținut în apropi...
Spania: Infruntari violente dintre sustinatorii referendumului si politie in Catalonia

Este o perioadă de criză în Catalonia, deoarece oamenii s-au adunat duminică 1 octombrie pentru a vota într-un referendum privind independența, considerat ilegal de autoritățile spaniole intrucat este incalcata constitutia Spaniei. ...