banner adv
Obezitatea la final: Plasture acoperit cu ace minuscule ce dizolvă excesul de grăsime din corp, oriunde îl lipiți - stiinta

Obezitatea la final: Plasture acoperit cu ace minuscule ce dizolvă excesul de grăsime din corp, oriunde îl lipiți

Un plasture de piele care topeste efectiv excesul de grasime corporala, oriunde v-ati hotarat sa-l aplicati, suna prea bine pentru a fi adevarat, insa acest lucru exista, datorita unor noi cercetari.

Plasturele medicamentat utilizează o serie de ace pentru piercinguri de piele pentru a livra nanoparticule de medicamente către organism, deși nu a fost încă testat pe oameni, studiile cu șoareci arată că reduce grăsimea cu până la 20% în zonele tratate.

Dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Columbia și de la Universitatea din Carolina de Nord, plasturele nu acoperă doar promisiunea pentru industria cosmetică - ci, ar putea într-o bună zi să ne ajute să luptăm cu probleme precum obezitatea și diabetul.

Corpul nostru stochează grăsime, care în mare parte se reduce la două tipuri de celule grase: grăsime albă și grăsime brună.

Grăsimea brună este adesea considerată a fi "o grăsime bună" deoarece se descompune ușor și produce căldură - de aceea nou-născuții au multe din ele, având în vedere că au nevoie de ajutor pentru reglarea temperaturii corporale.

Din nefericire pentru cei în vârstă, nu avem grăsime brună și suntem înșelați cu depozite de grăsimi albe în jurul corpului nostru, care sunt folosite pentru stocarea energiei pe termen lung, dar nu atât de ușor de ars.

În ultimii ani, a existat o mare cantitate de efort științific concentrat în jurul depășirii decalajului dintre aceste două tipuri de grăsimi - sau, mai exact, învățarea modului în care trebuie să se transforme grăsimea albă care stochează energia în grăsimea brună de ardere a energiei.

O serie de studii au demonstrat succesul în declanșarea transformării - uneori numit browning - dar din perspectiva sănătății, există o problemă.

"Există mai multe medicamente disponibile clinic care promovează rumenirea, dar toate trebuie să fie administrate sub formă de pastile sau injecții", spune unul din echipa, patologul Li Qiang de la Universitatea Columbia.

"Acest lucru expune întregul corp la medicamente, ceea ce poate duce la efecte secundare cum ar fi stomac deranjat, creștere în greutate și fracturi osoase. Plasturele nostru de piele pare să atenueze aceste complicații prin eliberarea majorității medicamentelor direct în țesutul adipos".

Acest lucru este posibil datorită grilei plasterelui de ace microscopice, care furnizează substanțe chimice de rumenire sub piele oriunde se depozitează grăsimi albe.

În studiul lor, cercetătorii au utilizat două medicamente diferite, rosiglitazonă (cunoscută și sub numele de Avandia) și o substanță chimică numită CL316243, care anterior a fost demonstrat că marchează grăsime alba la șoareci.

În primul rând, medicamentele sunt împachetate în nanoparticule, fiecare măsurând în diametru aproximativ 250 nanometri (nm) - pentru referință, un păr uman este de aproximativ 100.000 nm, deci vorbim cu adevărat, foarte mic.

Aceste nanoparticule sunt apoi introduse în plasture, iar atunci acele micronice străpung fără durere pielea, nanoparticulele sunt livrate în țesutul direct sub plasture, unde se dizolvă.

Nanoparticulele au fost proiectate pentru a tine in mod eficient medicamente si apoi treptat, sunt eliberate in tesutul din apropiere intr-un mod sustinut, in loc de raspandire a medicamentului in intreg organismul rapid, explica unul dintre cercetatorii, inginer biomedicale Zhen Gu.

În experimentele cu șoareci obezi, plasturii au fost aplicați la fiecare trei zile pentru un total de patru săptămâni. Soarecii tratati au avut doi plasturi aplicati pe diferite parti ale corpului lor: unul continand un medicament de rumenire, celalalt continand nanoparticule goale.

Rezultatele au arătat că plasturii conținând fie rosiglitazonă, fie CL316243 un produs ce poate reduce cu 20% grasimea pe partea tratată a animalelor (comparativ cu plasturele cu nanoparticule goale). Obezitatea aproape de final.

Ei au arătat, de asemenea, niveluri mai scăzute de glucoză din sânge decât animalele de control cărora li s-au administrat numai plasturi care nu conținu medicamente pentru rumenire.

La șoareci slabi, tratamentul a oferit, de asemenea, beneficii, sporind consumul de oxigen al animalelor în comparație cu cele netratate.

Desigur, nu există nici o garanție că oamenii care poartă plasturele vor vedea aceleași rezultate, dar este un alt pas promițător în favoarea faptului că oamenii de știință descoperă treptat mecanismele care controlează producția de grăsime brună și albă.

Echipa investighează în prezent medicamentele sau combinațiile de medicamente care ar putea funcționa cel mai bine pentru a permite acest tip de rumenire localizată - deoarece este posibil ca substanța chimică potrivită să poată îmbunătăți chiar și reducerea de grăsime de 20%.

Ceea ce este mult mai important este faptul ca plasturele nostru poate oferi un mijloc sigur si eficient de tratare a obezitatii si tulburari metabolice asociate, cum ar fi diabetul zaharat.

Deși în prezent nu există planuri ferme pentru productia acestui plasture pentru a fi folosite de oameni, dar este foarte posibil ca ceva de genul acesta să devină disponibil în viitor, odată ce au fost finalizate mult mai multe teste de cercetare și siguranță.

Constatarile sunt raportate in ACS Nano.

Ultimele stiri de azi din Romania - stiinta

Masini uimitoare, stupul de roboti asemănătoare insectelor care pot asambla aproape orice

Micro-uzina de robotei: Silicon Valley SRI International a dezvoltat ceea ce ar putea fi cea mai uimitoare armată micro-robot vreodată: MicroUzina. Acest stup robotic de mașini asemănătoare insectelor a fost conceput pentru a construi aproape or...
Noua descoperire pentru celule solare fotovoltaice, perovskitele ating stabilitatea pe termen lung, eficiența peste 20%

Oamenii de știință au îmbunătățit considerabil stabilitatea operațională a celulelor solare perovskite prin introducerea tiocianatului cupros protejat de un strat subțire de oxid de grafen redus. Dispozitivele au pierdut performanțe m...
Aluminiu super-puternic, inginerii au descoperit o modalitate de printare 3D a aluminiului

O echipă de cercetători de la laboratoarele HRL a conceput o metodă care permite în cele din urmă imprimarea 3D a metalelor și aliajelor cu rezistență ridicată. Aceste materiale, utilizate în mod obișnuit în piese industria...
Rusia anunță parteneriatul cu NASA pentru a construi prima stație spațială lunară

NASA "Deep Space Gateway" este o componentă cheie a planului pe termen lung al agenției de a trimite oameni pe Marte. În acest weekend, se așteaptă ca Rusia să-și anunțe implicarea în proiect. Rusia va anunța în curând...
După 15 ani de coma, stimularea nervului restabilește conștiința

Un bărbat in varsta de 35 de ani care s-a afla într-o stare vegetativă (coma) timp de 15 ani după un accident de mașină a arătat semne de conștiență după ce neurochirurgii au implantat un stimulator nervos nervului vag în piept....
Obezitatea la final: Plasture acoperit cu ace minuscule ce dizolvă excesul de grăsime din corp, oriunde îl lipiți

Un plasture de piele care topeste efectiv excesul de grasime corporala, oriunde v-ati hotarat sa-l aplicati, suna prea bine pentru a fi adevarat, insa acest lucru exista, datorita unor noi cercetari. Plasturele medicamentat utilizează o serie de ace...