banner adv
Vizualizare realistica 3-D a copiilor nenascuti a devenit acum o realitate - stiinta

Vizualizare realistica 3-D a copiilor nenascuti a devenit acum o realitate

Părinții ar putea să-și urmărească în curând copiii nenăscuți să crească în vizualizări realiste, datorită noii tehnologii care transformă datele RMN și ultrasunete într-un model de realitate virtuală a fătului, conform cercetărilor prezentate la Intalnire anuala a Societatii Radiologice din America de Nord (RSNA).

IRM oferă imagini de înaltă rezoluție fetale și placentare cu contrast excelent. Acesta este, în general, utilizat în evaluarea fetală atunci când ultrasunetele nu pot oferi imagini suficient de înalte.

Cercetătorii din Brazilia au creat modele 3D-realitate virtuală bazate pe rezultate RMN fetale. Modelele RMN instalate secvențial sunt utilizate pentru a începe construcția modelului. Apare un proces de segmentare în care medicul selectează părțile corpului care urmează să fie reconstruite în 3-D. Odată ce a fost creat un model precis 3-D - inclusiv uterul, cordonul ombilical, placenta și fătul - dispozitivul realității virtuale poate fi programat să încorporeze modelul.

Modelele fetale 3-D, combinate cu tehnologiile imersive ale realitatii virtuale, pot imbunatati intelegerea caracteristicilor anatomice fetale si pot fi folosite in scopuri educationale si ca o metoda pentru parintii de a vizualiza bebelusul lor nenascut ", a declarat co-autorul studiului Heron Werner Jr. , MD, Ph.D., de la Clínica de Diagnóstico por Imagem, din Rio de Janeiro, Brazilia.

Modelele 3D fetale de realitate virtuală sunt remarcabil de asemănătoare cu aspectul postnatal al nou-născutului. Ele recreează întreaga structură internă a fătului, inclusiv o vedere detaliată a tractului respirator, care poate ajuta medicii să evalueze anomaliile.

Pentru dispozitivul de realitate virtuală, Dr. Werner și colegii săi au folosit cele mai noi seturi de căști Oculus Rift 2. Oculus Rift 2 plasează utilizatorul într-un mediu imersiv, complet cu sunete de inimă derivate din ultrasunetele fătului. Utilizatorii pot studia anatomia fetală 3-D pur și simplu prin mișcarea capului.

Experienta cu Oculus Rift a fost minunata, a spus Dr. Werner. "Acesta oferă imagini fetale care sunt mai clare și mai clare decât ultrasunetele și imaginile MR vizualizate pe un ecran tradițional."

Tehnologia are numeroase aplicații potențiale, inclusiv evaluarea permeabilității fetale a căilor respiratorii. Patența căilor respiratorii sau starea căilor respiratorii deschise și deblocate este o problemă importantă pentru un făt în curs de dezvoltare. De exemplu, în cazul în care ultrasunetele au arătat o masă anormală în apropierea căilor respiratorii fetale, medicii ar putea utiliza imaginile 3-D și setul cu cască pentru a evalua întreaga lungime a căilor aeriene și pentru a lua decizii mai bine informate despre eliberare.

De asemenea, tehnologia poate ajuta la coordonarea îngrijirii cu echipe multidisciplinare și la furnizarea de informații vizuale mai bune părinților pentru ai ajuta să înțeleagă malformațiile și deciziile de tratament.

Medicii pot avea acces la o experienta unica in care pot observa intreaga structura a fatului in 3-D, in scopul de a vizualiza mai bine si de a impartasi informatii morfologice, a spus dr. Werner. Credem ca aceste imagini vor ajuta la facilitarea unei discutii multidisciplinare despre unele patologii, in plus pentru a aduce o noua experienta pentru parinti, atunci cand urmeaza dezvoltarea copilului lor nenascut.

Cercetatorii au folosit tehnica pe pacientii de la o clinica in Rio de Janeiro, inclusiv in cazurile in care fatul a avut dovezi ale unei anomalii care necesita o interventie chirurgicala postnatala. Ei speră să utilizeze tehnologia pe o bază mai largă în anul următor.

Relatarea are la baza material oferit de: Radiological Society of North America.

Ultimele stiri de azi din Romania - stiinta

Masini uimitoare, stupul de roboti asemănătoare insectelor care pot asambla aproape orice

Micro-uzina de robotei: Silicon Valley SRI International a dezvoltat ceea ce ar putea fi cea mai uimitoare armată micro-robot vreodată: MicroUzina. Acest stup robotic de mașini asemănătoare insectelor a fost conceput pentru a construi aproape or...
Noua descoperire pentru celule solare fotovoltaice, perovskitele ating stabilitatea pe termen lung, eficiența peste 20%

Oamenii de știință au îmbunătățit considerabil stabilitatea operațională a celulelor solare perovskite prin introducerea tiocianatului cupros protejat de un strat subțire de oxid de grafen redus. Dispozitivele au pierdut performanțe m...
Aluminiu super-puternic, inginerii au descoperit o modalitate de printare 3D a aluminiului

O echipă de cercetători de la laboratoarele HRL a conceput o metodă care permite în cele din urmă imprimarea 3D a metalelor și aliajelor cu rezistență ridicată. Aceste materiale, utilizate în mod obișnuit în piese industria...
Rusia anunță parteneriatul cu NASA pentru a construi prima stație spațială lunară

NASA "Deep Space Gateway" este o componentă cheie a planului pe termen lung al agenției de a trimite oameni pe Marte. În acest weekend, se așteaptă ca Rusia să-și anunțe implicarea în proiect. Rusia va anunța în curând...
După 15 ani de coma, stimularea nervului restabilește conștiința

Un bărbat in varsta de 35 de ani care s-a afla într-o stare vegetativă (coma) timp de 15 ani după un accident de mașină a arătat semne de conștiență după ce neurochirurgii au implantat un stimulator nervos nervului vag în piept....
Obezitatea la final: Plasture acoperit cu ace minuscule ce dizolvă excesul de grăsime din corp, oriunde îl lipiți

Un plasture de piele care topeste efectiv excesul de grasime corporala, oriunde v-ati hotarat sa-l aplicati, suna prea bine pentru a fi adevarat, insa acest lucru exista, datorita unor noi cercetari. Plasturele medicamentat utilizează o serie de ace...