banner adv
Arta contemporana Africana din noul muzeu în Cape Town concureaza arta contemporana a lumii - cultura

Arta contemporana Africana din noul muzeu în Cape Town concureaza arta contemporana a lumii

Un nou muzeu se deschide în Cape Town, Africa de Sud. Se pare ca acesta va transforma felul în care privim arta contemporană africană.

Muzeul speră să concureze cu unele dintre cele mai prestigioase instituții din lume, de la Tate Modern din Londra sau de la Muzeul de Artă Modernă din New York.

Mark Coetzee, director executiv: "Muzeul de Artă Contemporană din Zeitz Africa este cel mai mare muzeu din lume dedicat culturii vizuale contemporană din Africa. Avem nouă etaje, peste 100 de galerii dedicate practicii contemporane din secolul XXI. "

Vizitatorii la Zeitz MOCAA pot surprinde atât arhitectura muzeului, cât și arta cucerită din jurul Africii.

Pe lângă lucrările de artă permanente și temporare, colecția personală de artă a lui Jochen Zeitz este expusă. Fostul CEO al Puma, Jochen Zeitz, a început să construiască o colecție de artă contemporană din Africa cu aproximativ zece ani în urmă, care urmărea deja colectarea pentru a găsi o casă pe continent. Acum va fi baza MOCAA Zeitz ca un împrumut permanent.

Acum, artistul african are în sfârșit o platformă adecvată pentru a-și arăta lucrările. Ocazional, există unii care critică faptul că fondatorul, arhitectul și directorul muzeului sunt albi. Zeitz însă respinge acest lucru, spunând că curatorii nativi vor crea expozițiile și evenimentele: "Am încercat să fim cât mai reprezentativi pentru diversitatea Africii și a diasporei ei și astfel am început colecția".

Unul dintre artiștii a căror lucrare este expusă este Nandipha Mntambo din Swaziland. Mntambo lucrează în sculptură, pictură, desen și tipărire.

Nandipha Mntambo, artist: "Există lucruri uimitoare care se întâmplă în Africa, deci nu este un continent pur și simplu plin de sărăcie și de război, cu care Africa a fost asociată în trecut. A avea o platformă care oferă o înțelegere diferită a continentului este un lucru foarte important. "

Convertirea silozului de cereale a fost transformat intr-un muzeu de artă si a durat patru ani la un cost de 32 de milioane de euro.

Cape Town's Waterfront este un important centru turistic si care este vizitat de aproximativ 24 de milioane de vizitatori anual.

The Zeitz MOCAA este deschis publicului de la 22 septembrie 2017.

Ultimele stiri de azi din Romania - cultura

Evenimente istorice pe 2 octombrie

Ziua de 2 octombrie este a 275-a zi a anului (276 în an bisect) din calendarul gregorian. Mai sunt încă 90 de zile până la sfârșitul anului. 2 octombrie reprezinta evenimente importante chiar si pentru știri. Această zi i...
Evenimente istorice importante in lume la 29 septembrie

29 septembrie este a 272-a zi a calendarului gregorian și a 273-a zi în anii bisecți. Mai sunt 93 zile rămase până la sfârșitul anului. Anumite evenimente sau personalități rămân în istoria societăților, &icir...
Evenimente in lume la 28 septembrie dupa revolutia din 1989

1992 - Airbus A300 Pakistan Airbus A300 se prăbușește pe un deal din Kathmandu, Nepal ucigând toți cei 167 de pasageri cat și echipajul. 1994 - Feribotul de croazieră MS Estonia se scufunda în Marea Baltică, omorând 852 de pe...
Evenimentele in lume la 26 septembrie incepand cu anul 46 i.Hr

26 septembrie este a 269-a zi a anului (a 270-a în anii buni) în calendarul gregorian. Există încă 96 de zile până la sfârșitul anului. Această dată este puțin mai probabil să apară luni, miercuri sau sâmb...
Cine este savantul cu putina scoala nascut la 22 septembrie si ce a facut el pentru a accelera dezvoltarea omenirii

Savantul s-a nascut la 22 septembrie 1791 si a decedat la 25 august 1867, a fost un om de știință englez care a contribuit la studiul electromagnetismului și electrochimiei. Principalele sale descoperiri includ principiile care stau la baza induc...
Arta contemporana Africana din noul muzeu în Cape Town concureaza arta contemporana a lumii

Un nou muzeu se deschide în Cape Town, Africa de Sud. Se pare ca acesta va transforma felul în care privim arta contemporană africană. Muzeul speră să concureze cu unele dintre cele mai prestigioase instituții din lume, de la Tate Mo...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background