banner adv
Care este pretul petrolului acum dupa ravagiile lasate in urma de cele doua uragane din SUA? - economie

Care este pretul petrolului acum dupa ravagiile lasate in urma de cele doua uragane din SUA?

Cererea globală de petrol să depășească așteptările în 2017, spune IEA; OPEC reduce oferta, care este acum pretul petrolului IEA revizuiește previziunile globale privind cererea de petrol pentru anul 2017.
Producția OPEC scade în august pentru prima dată în cinci luni.
Hurricane Harvey împiedică producția în august și septembrie.
Cererea globală de petrol va accelera mai repede decât s-a anticipat în acest an, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), care a revizuit până în 2017 estimările de creștere.

Cererea puternică din al doilea trimestru a marcat piețele petrolului, care s-au străduit să se reechilibreze, pe măsură ce plinul de aprovizionare a cântărit foarte mult in prețuri, a afirmat AIE în raportul său din septembrie prezentat astazi miercuri 13 septembrie.

Cererea a crescut cu 2,3 milioane barili pe zi (2,4 miliarde de barili pe zi), sau 2,4%, în al doilea trimestru al anului 2017, determinând organizația de la Paris să-și mărească estimarea de creștere pentru acest an la 1,6 mb / d ( million barrels per day) sau 1,7%. Pentru 2018, IEA prognozează o creștere de 1,4 mb / d, sau 1,4%.

În luna august, AIE a anticipat că creșterea anuală va atinge 1,5 mb / d, din nou o creștere față de prognoza de 1,4 mb / d din iulie.

Neil Atkinson, șeful diviziei IEA pentru industria petrolieră și piețe, a declarat pentru CNBC că cererea "destul de robustă" a indicat că o reechilibrare a pieței este "în plină desfășurare".

Venitul provine din scăderea livrărilor de petrol la nivel mondial în luna august datorită măsurilor multilaterale menite să limiteze stocul excesiv și întreruperile neplanificate.

Producția OPEC a scăzut în august pentru prima dată în cinci luni, după ce turbulențele din Libia au afectat fluxurile, iar alte țări membre au redus producția. Nivelurile de conformare din august au atins 82%, comparativ cu 75%.

Datele vor reprezenta semnatarii care au implementat acordul în ianuarie, în încercarea de a spori prețurile petrolului, dar s-au luptat pentru a limita oferta, pe fondul creșterii producției din statele membre Libia și Nigeria. Organizația discută despre o prelungire a acordului.

"Există o mulțime de indicatori pe tabloul de bord care indică faptul că stocurile sunt în scădere", a declarat Atkinson, referindu-se, de asemenea, la scăderea rezervelor navale și reducerea producției de către economiile OCDE, unde producția a scăzut la mediile din ultimi cinci ani.

De asemenea, aprovizionarea a fost împiedicată de uraganul Harvey din S.U.A., care a cauzat închiderea rafinăriilor. Se estimează că furtuna a închis aproximativ 200.000 de barili pe zi de producție în august, cu încă 300.000 de barili pe zi prognozată a fi pierduți în septembrie. Cu toate acestea, Atkinson a spus că este puțin probabil ca aceasta mica criza să aibe un "impact durabil".

Care este pretul petrolului acum dupa ravagiile lasate in urma de cele doua uragane din SUA? În ansamblu, oferta globală a scăzut cu 720.000 de barili pe zi în luna august.

Brent petrolul, pretul petrolului a fost tranzacționat la 54,39 dolari / baril astazi miercuri dimineață 13 septembrie, în timp ce WTI a fost de 48,31 dolari.

Ultimele stiri de azi din Romania - economie

Cu cat au crescut preturile de la 1 octombrie, scumpiri in lant, energie, gaze, carburant

Facturile crescute la energie electrica, gaze si carburanti de la 1 octombrie au dus la un val de scumpiri in lant pentru cele mai multe produse si servicii, toate acestea concomitent cu cresterea creditelor la banci. În ceea ce priveşte preţ...
Cum cresc tarifele la energia electrică în fiecare zonă din România, si cat costa un kWh

Autoritatea Naţională de Reglementaare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunţat o creştere a tarifelor la energia electrica furnizată populaţiei în regim reglementat, la care se adauga inca 3 bani/kWh, în medie, la nivel naţiona...
Pretul barilului de petrol astazi in timp real

Prețul petrolului a crescut mai mult vineri, marcând cel mai mare câștig săptămânal din iulie, ca reacție la un raport al IEA. Prețul petrolului brut continuă să crească în dimineața zilei de astazi luni, până...
Factorii economici de astazi care afecteaza piețele financiare din România

O majorare a accizelor pentru combustibil, aprobată de guvernul social-democrat la sfârșitul lunii august, intra în vigoare astazi vineri 15 septembrie. Majorarea accizelor va adăuga 0,16 lei (0,04 dolari - 16 bani) pe litru la motorin...
Care este pretul petrolului acum dupa ravagiile lasate in urma de cele doua uragane din SUA?

Cererea globală de petrol să depășească așteptările în 2017, spune IEA; OPEC reduce oferta, care este acum pretul petrolului IEA revizuiește previziunile globale privind cererea de petrol pentru anul 2017. Producția OPEC scade în...
China declara razboi autovehiculelor cu benzina și motorină in favoarea celor electrice

China se pregătește să pună frâne autovehiculele pe benzină și motorină. Țara, care găzduiește cea mai mare piața auto din lume, lucrează la un plan de interzicere a producției și vânzării de vehicule alimentate exclusiv di...