banner adv
China declara razboi autovehiculelor cu benzina și motorină in favoarea celor electrice - economie

China declara razboi autovehiculelor cu benzina și motorină in favoarea celor electrice

China se pregătește să pună frâne autovehiculele pe benzină și motorină.
Țara, care găzduiește cea mai mare piața auto din lume, lucrează la un plan de interzicere a producției și vânzării de vehicule alimentate exclusiv din combustibili fosili, spun oficialii.

Guvernul chinez este intra pe urmele unor țări precum India, Franța, Marea Britanie și Norvegia, care au anunțat deja planurile pentru eliminarea autovehiculele cu benzina și motorina în favoarea vehiculelor mai puțin poluante în următorii ani.

Autoritățile care se ocupa cu reglementarea motoarelor pe benzina si motorina nu au decis încă de când interdicția chineză ar intra în vigoare, însă, lucrările au început deja, potrivit vice-ministrului industriei chineze, Xin Guobin.

El a avertizat constructorii de automobile că trebuie să-și adapteze strategiile la situația în schimbare, potrivit agenției chineze de știri chineze Xinhua.

Autoritățile vor oferi subvenții de până la jumătate din prețul de vânzare cu amănuntul al vehiculelor electrice și al unor vehicule hibride pentru a ajuta producția, a anunțat Xinhua, citând un oficial de la Ministerul Finanțelor din China.

Multi investitori au declarat ca subvențiile sunt o veste bună pentru producătorii de mașini electrice.

Zeci de modele sunt deja în vânzare în cea de-a doua economie a lumii. Gigantii auto internationali precum Ford (F) si Volkswagen (VLKAF) urmaresc sa dezvolte masinile complet electrice in China. GM (GM) vinde deja Bolt complet electric în S.U.A. și micul Baojun 100 din China.

Tesla (TSLA) a urcat cu 5% in Statele Unite si vinde numai mașini cu totul electric și lansează primul automobil de masă pe piața, Modelul 3.

Piața chineză este deja dominată de producători autohtoni, cum ar fi BAIC și BYD (BYDDF), care au urmărit agresiv activitatea de vehicule electrice. Acțiunile BYD au câștigat luni, la Hong Kong, 4,6%, după comentariile oficialilor chinezi cu privire la interdicția potențială.

Compania Volvo (VOLAF) a anunțat în luna iulie 2017 că fiecare mașină pe care o va produce începând cu anul 2019 va avea un motor electric.

Afectat de poluarea atmosferică, China a fost rapidă pentru adaptarea acestei tehnologii.

Anul trecut, China a reprezentat peste 40% din cele 753.000 de vehicule electrice vandute in intreaga lume, potrivit Agentiei Internationale pentru Energie. Este de două ori mai mult decât numărul vândut în S.U.A.

Însă, în timp ce vânzările de autovehicule electrice cresc rapid în China, totusi aceasta rămâne o piață covârșitoare dominată de gaz și diesel.

Din cele aproximativ 28 de milioane de vehicule vândute anul trecut în China, puțin peste 1% au fost electrice, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie. Agenția definește automobilele electrice ca cele alimentate de baterii sau de automobile hibride care se conectează la sursa de alimentare.

Guvernul chinez dorește 5 milioane de mașini electrice pe drumurile țării până în 2020.

Ultimele stiri de azi din Romania - economie

Cu cat au crescut preturile de la 1 octombrie, scumpiri in lant, energie, gaze, carburant

Facturile crescute la energie electrica, gaze si carburanti de la 1 octombrie au dus la un val de scumpiri in lant pentru cele mai multe produse si servicii, toate acestea concomitent cu cresterea creditelor la banci. În ceea ce priveşte preţ...
Cum cresc tarifele la energia electrică în fiecare zonă din România, si cat costa un kWh

Autoritatea Naţională de Reglementaare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunţat o creştere a tarifelor la energia electrica furnizată populaţiei în regim reglementat, la care se adauga inca 3 bani/kWh, în medie, la nivel naţiona...
Pretul barilului de petrol astazi in timp real

Prețul petrolului a crescut mai mult vineri, marcând cel mai mare câștig săptămânal din iulie, ca reacție la un raport al IEA. Prețul petrolului brut continuă să crească în dimineața zilei de astazi luni, până...
Factorii economici de astazi care afecteaza piețele financiare din România

O majorare a accizelor pentru combustibil, aprobată de guvernul social-democrat la sfârșitul lunii august, intra în vigoare astazi vineri 15 septembrie. Majorarea accizelor va adăuga 0,16 lei (0,04 dolari - 16 bani) pe litru la motorin...
Care este pretul petrolului acum dupa ravagiile lasate in urma de cele doua uragane din SUA?

Cererea globală de petrol să depășească așteptările în 2017, spune IEA; OPEC reduce oferta, care este acum pretul petrolului IEA revizuiește previziunile globale privind cererea de petrol pentru anul 2017. Producția OPEC scade în...
China declara razboi autovehiculelor cu benzina și motorină in favoarea celor electrice

China se pregătește să pună frâne autovehiculele pe benzină și motorină. Țara, care găzduiește cea mai mare piața auto din lume, lucrează la un plan de interzicere a producției și vânzării de vehicule alimentate exclusiv di...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background