banner adv
Atac terorist: Explozie la metrou in Londra catalogat drept "incident terorist" - externe

Atac terorist: Explozie la metrou in Londra catalogat drept "incident terorist"

O explozie raportată la o stație de mtrou in Londra, rănind mai multe persoane, la o ora de vârf in aceasta dimineață. Poliția a declarat că o investighează ca pe un atac terorist.

Fotografiile făcute în interiorul unui tren de Linie a metroului arată o găleată albă de plastic în interiorul unei pungi de cumpărături pentru supermarketuri. Serviciile de ambulanță din Londra au declarat că au trimis mai multe echipaje la stația Parsons Green. Poliția i-a sfătuit pe oameni să evite zona din sud-vestul Londrei.

O garnitura de tren abia se oprea in statie, Richard Aylmer-Hall, a spus că a văzut mai mulți oameni răniți, aparent călcați in picioare în timp ce au fugit, este ceea ce el a descris. Metroul ar putea avea mai mult de 800 de persoane.

"A fost o femeie pe platformă in apropierea explozibilului care a spus că a văzut o pungă, un fulger și o bubuitura", a spus el. "Am văzut femeile plângând, au fost multe strigăte și țipete".

Serviciul de ambulanță a declarat că mai multe echipaje au fost expediate la stația de metrou.

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că anchetatorii antiterorismului se aflau la stația de metrou Parsons Green din sud-vestul capitalei și că "un număr" de persoane au fost rănite în ceea ce au descris ca un incendiu. Mai mulți oameni păreau că au arsuri si leziuni.

Operatorul subteran de metrou a spus că serviciile au fost tăiate de-a lungul liniei.

Secretarul britanic de externe, Boris Johnson, spune că oamenii ar trebui să "păstreze calmul și să-și schimbe viața normală".

Londra a fost lovită în mod repetat de atacuri extremiste în acest an, iar riscul de un nou atac este considerat ridicat.

Metroul din Londra a fost vizat de mai multe ori in ultima perioada, în special în iulie 2005, când mai multi sinucigasi s-au dezlănțuit pe trei trenuri de metrou și un autobuz, ucigând 52 de persoane cat și pe ele însele. Alte patru persoane au încercat un atac similar cu două săptămâni mai târziu, dar aparatele lor nu au reușit să explodeze complet.

Anul trecut, Damon Smith, student interesat de arme și extremismul islamic, a lăsat un rucsac plin cu explozivi și bucati de metal la un tren de metrou din Londra. Nu a reușit să explodeze.

În recenta sa revistă Inspire, al-Qaida a cerut susținătorilor sai să vizeze trenurile.

Ultimele stiri de azi din Romania - externe

Liderul catalan Carles Puigdemont critica vehement regele spaniol Filip al VI-lea

Puigdemont a spus anterior că guvernul său va "acționa la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul saptamanii următoare" Președintele Cataluniei a criticat foarte dur regele spaniol Felipe VI, care a promis că va "efec...
Regele Spaniei Felipe acuză liderii catalani de diviziune

Regele Felipe din Spania face o intervenție rară în politica spaniolă și acuză liderii catalani de împărțirea societății si a acuzat liderii catalani că au distrus principiile democratice și că au provocat diviziunea. În...
Cum sa întâmplat teribilul masacru de la concertul din Las Vegas

Numarul persoanelor ucise a ajuns la 59 și cel puțin 525 răniți după ce un pistolar a deschis focul la un concert din Las Vegas. Era în jurul orelor 22:00 sâmbătă seara. Când Jason Aldean a cântat unul dintre ultimele m...
Spania: Referendum pentru independenta Catalonia, rezultatele consultarii

După miezul nopții, Generalitatea Catalona a prezentat rezultatele referendumului suspendat de Curtea Constituțională a Spaniei. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Jordi Turull, a explicat că 2,262,424 de voturi au fost numărate, dintr-...
Las Vegas: Cel puțin 20 de morți în Mandalay Bay la festivalul de muzică din Las Vegas

Mai mult de douăzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite la un concert la Las Vegas. Un pistolar a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay spre un festival de muzică în aer liber ținut în apropi...
Spania: Infruntari violente dintre sustinatorii referendumului si politie in Catalonia

Este o perioadă de criză în Catalonia, deoarece oamenii s-au adunat duminică 1 octombrie pentru a vota într-un referendum privind independența, considerat ilegal de autoritățile spaniole intrucat este incalcata constitutia Spaniei. ...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online