banner adv
Protestele pornesc din nou astazi 7 iunie pentru a doua zi înainte de summitul G20 la Hamburg, Germania - externe

Protestele pornesc din nou astazi 7 iunie pentru a doua zi înainte de summitul G20 la Hamburg, Germania

Poliția germană încearcă să împiedice grupurile mici de protestatari să perturbe summitul G20 de la Hamburg cu cateva ore înainte ca liderii mondiali să se întâlnească.

Ofițerii in imbracati in echipamente speciale au intervenit în timp ce gruparile de protestatari au încercat să intre în zona roșie, zona blocată aproape de locul de desfășurare a summitului, pe măsură ce alte grupuri de persoane au organizat ședințe în oraș.

Tunul de apă a fost îndreptat împotriva protestatarilor care veniseră înarmați cu umbrele și unelte de ploaie, la unul dintre locurile cu protestatari ceva mai violenti.

Anterior, organizatorii de protest au declarat pentru pentru mai multe publicatii că vor încerca să blocheze baricade de poliție în jurul zonelor cu acces restricționat.

Membrii protestului "Culoarea Zona Roșie" au declarat că încearcă să facă dificil ca participanții la G20 să meargă la discuții.

"Trăim într-o democrație și zona roșie nu este o democrație", a declarat Karl S, un protestatar student de la Düsseldorf care a refuzat să-și dea numele complet.

"Sunt sigur că nu putem opri toți acești lideri de la întâlniri, dar dacă le putem împiedica să obțină mâncarea sau alimentația în scurt timp am obținut ceva", a spus el.

Christian, unul dintre organizatorii de proteste care, de asemenea, a refuzat să-și dea numele de familie, a spus că "este vorba de perturbarea G20".

"Nu este corect ca numai câteva țări să decidă ce se întâmplă cu restul lumii la acest summit", a spus el.

Poliția echipata cu o masina speciala împinge agresiv un grup de protestatari și jurnaliști care se aflau departe de scena violentei.

"Așa arată democrația", au strigat protestatarii în mijlocul haosului.

Protestele din alte părți ale orașului păreau să devină și ele violente.

Fumul ar putea fi văzut de-a lungul orizontului de la focurile despre care se spune că au fost aprinse de protestatari.

Poliția a cerut publicului să evite zona din apropierea gării Hamburg-Altona, unde autoritățile au declarat că oamenii au pus vehicule ca baricade și au aruncat cocktail-uri Molotov.

Cea mai recentă rundă de demonstrații, deși nesăbuite, sunt mai mici și mai dispersate decât violențele de joi seara 6 iulie, în timpul cărora au fost răniti zeci de ofițeri de poliție și au fost folosite tunuri de apă.

În timpul protestelor din dimineața zilei de vineri 7 iulie, grupuri mici de persoane au fost împinse în timp ce încercau să urce pe străzi pentru a fi folosite de delegații G20.

Voluntarii ar putea fi văzuți tratând persoanele participante la protest cu soluție salină, posibil din cauza gazelor lacrimogene sau spray-ului de piper, și ținând cont si de alți răniți.

O femeie a fost văzută sângerând pe o parte a gâtului.

Poliția a declarat demonstranților că se află într-o zonă interzisă.

Securitatea este strânsă în oraș de aproximativ 1,8 milioane de persoane care se ocupa de securizarea locului, deoarece lideri din întreaga lume se întâlnesc pentru reuniunea G20.

Grupul G20, care include 19 țări și Uniunea Europeană, reprezintă aproximativ 80% din PIB-ul global. Aproape două treimi din populația lumii trăiește într-o țară G20.

În cadrul întâlnirii de două zile la locul de naștere al cancelarului german Angela Merkel, se așteaptă ca liderii să discute despre schimbările climatice, terorismul și migrația.

Mulți dintre demonstranții care s-au adunat joi au protestat împotriva capitalismului, dar unii s-au alăturat pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la problemele legate de încălzirea globală.

Protestele de joi au fost marcate de violență - poliția a folosit tunuri cu apă pentru că oamenii au aruncat sticle și bombe de fum în timpul marșului "Bine ați venit în iad", care a început la aproximativ trei kilometri de locul unde va avea loc summitul G20. Ei au fost dispersați până la miezul nopții, potrivit poliției.

Cel puțin 76 de ofițeri au fost răniți, inclusiv unul serios, a spus poliția din Hamburg. Autoritățile nu au dat numărul de protestatari și trecători răniți, dar a spus că o persoană a fost arestată pentru aruncarea unei sticle.

Ultimele stiri de azi din Romania - externe

Liderul catalan Carles Puigdemont critica vehement regele spaniol Filip al VI-lea

Puigdemont a spus anterior că guvernul său va "acționa la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul saptamanii următoare" Președintele Cataluniei a criticat foarte dur regele spaniol Felipe VI, care a promis că va "efec...
Regele Spaniei Felipe acuză liderii catalani de diviziune

Regele Felipe din Spania face o intervenție rară în politica spaniolă și acuză liderii catalani de împărțirea societății si a acuzat liderii catalani că au distrus principiile democratice și că au provocat diviziunea. În...
Cum sa întâmplat teribilul masacru de la concertul din Las Vegas

Numarul persoanelor ucise a ajuns la 59 și cel puțin 525 răniți după ce un pistolar a deschis focul la un concert din Las Vegas. Era în jurul orelor 22:00 sâmbătă seara. Când Jason Aldean a cântat unul dintre ultimele m...
Spania: Referendum pentru independenta Catalonia, rezultatele consultarii

După miezul nopții, Generalitatea Catalona a prezentat rezultatele referendumului suspendat de Curtea Constituțională a Spaniei. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Jordi Turull, a explicat că 2,262,424 de voturi au fost numărate, dintr-...
Las Vegas: Cel puțin 20 de morți în Mandalay Bay la festivalul de muzică din Las Vegas

Mai mult de douăzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite la un concert la Las Vegas. Un pistolar a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay spre un festival de muzică în aer liber ținut în apropi...
Spania: Infruntari violente dintre sustinatorii referendumului si politie in Catalonia

Este o perioadă de criză în Catalonia, deoarece oamenii s-au adunat duminică 1 octombrie pentru a vota într-un referendum privind independența, considerat ilegal de autoritățile spaniole intrucat este incalcata constitutia Spaniei. ...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background