banner adv
Trupele belgiene au impuscat o persoană suspecta de purtarea unui rucsac exploziv la Bruxelles - externe

Trupele belgiene au impuscat o persoană suspecta de purtarea unui rucsac exploziv la Bruxelles

Potrivit autorităților belgiene, se spune că o persoană a fost "neutralizată" după ce a relatat să declanșeze o mică explozie. Nu au existat alte victime.

Suspectul a fost împușcat de soldați care deja patrulează in zona in care se afla suspectul, moartea lui încă nu a fost confirmată oficial.

Purtătorul de cuvânt al procurorului federal Eric Van Der Sypt a confirmat mai târziu că incidentul a fost tratat ca un atac terorist.

"Suspectul a fost împușcat de militarii care au fost prezenți la Gara Centrală imediat după explozie, ancheta fiind în curs de desfășurare. Considerăm acest incident ca fiind un act terorist și, din fericire, nu au existat alte victime decât suspectul. [...] Nu știm încă identitatea lui. "

O echipă pentru dezamorsare bombe a efectuat o explozie controlată a unei bombe pe care suspectul o avea la Gară și au evacuat zona, verificând în același timp dacă există mai multe pericole.

Potrivit presei locale, suspectul a declanșat un dispozitiv când a atras atenția soldaților în stație de tren.

Martorii au spus că explozia a fost mică, dar impactul a fost mare.

"Când m-am îndreptat spre platformă, era un bărbat țipând. Vorbea despre jihadis și despre așa ceva. La un moment dat, el a țipat "Allahu Akbar" și a detonat valiza mică pe care o ținea lângă el. Apoi oamenii au început să fuga. În acest moment m-am întors la platformă pentru ai alerta pe colegii mei, ca să poată evacua stația ", a explicat un lucrător feroviar.

Pe măsură ce gara și locația din apropiere au fost evacuate, întreprinderilor și restaurantelor li sa ordonat să închidă și să-și tragă obloanele.

"Suntem aproape de zona turistică, aproape de Grand Place. Oamenii erau închiși în restaurante. Grand-Place a fost evacuat, Gara Centrală a fost, de asemenea, evacuată și apoi închisă, Gara de Nord, care este și în Bruxelles, a fost închisă, precum și câteva stații de metrou. Neutralizarea acestui om care avea un rucsac cu o bombă îi făcea pe oameni să intre în panică, ei au ieșit din stație.

Așa cum a spus purtătorul de cuvânt al SNCB, căile ferate belgiene, oamenii s-au putut întoarce la casele lor. Trebuie remarcat faptul că la Gara Centrală sunt aproximativ 60 000 de călători pe calea ferată în fiecare zi și, din fericire, acest atac a avut loc după ora de vârf, care este mai degrabă între orele 5 și 6 pm ".

Până în prezent nivelul de alertă național este menținut la cel de-al doilea cel mai înalt nivel.

Capitala belgiană găzduiește NATO și Uniunea Europeană. A fost în stare de alertă pentru mai bine de un an după o serie de atacuri devastatoare asupra sistemului său de transport în martie 2016.

Trei atacuri sinucigașe coordonate au avut loc la aeroportul orașului și la stația de metrou Maalbeek, cu un total de 32 de persoane ucise și 300 de persoane rănite.

Trei teroriști cu legaturi stranse de așa-numitul stat islamic (IS) au decedat și toți au fost apropiati de cei care au efectuat un alt atac asupra Parisului în noiembrie 2015.

Recentele atacuri teroriste de la Londra și Manchester au adus un sens la nivel european în ceea ce privește anxietatea, întrucât susținătorii jihadiști suspectați sunt încurajați să ridice atacurile asupra unor ținte palpabile.

Ultimele stiri de azi din Romania - externe

Liderul catalan Carles Puigdemont critica vehement regele spaniol Filip al VI-lea

Puigdemont a spus anterior că guvernul său va "acționa la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul saptamanii următoare" Președintele Cataluniei a criticat foarte dur regele spaniol Felipe VI, care a promis că va "efec...
Regele Spaniei Felipe acuză liderii catalani de diviziune

Regele Felipe din Spania face o intervenție rară în politica spaniolă și acuză liderii catalani de împărțirea societății si a acuzat liderii catalani că au distrus principiile democratice și că au provocat diviziunea. În...
Cum sa întâmplat teribilul masacru de la concertul din Las Vegas

Numarul persoanelor ucise a ajuns la 59 și cel puțin 525 răniți după ce un pistolar a deschis focul la un concert din Las Vegas. Era în jurul orelor 22:00 sâmbătă seara. Când Jason Aldean a cântat unul dintre ultimele m...
Spania: Referendum pentru independenta Catalonia, rezultatele consultarii

După miezul nopții, Generalitatea Catalona a prezentat rezultatele referendumului suspendat de Curtea Constituțională a Spaniei. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Jordi Turull, a explicat că 2,262,424 de voturi au fost numărate, dintr-...
Las Vegas: Cel puțin 20 de morți în Mandalay Bay la festivalul de muzică din Las Vegas

Mai mult de douăzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite la un concert la Las Vegas. Un pistolar a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay spre un festival de muzică în aer liber ținut în apropi...
Spania: Infruntari violente dintre sustinatorii referendumului si politie in Catalonia

Este o perioadă de criză în Catalonia, deoarece oamenii s-au adunat duminică 1 octombrie pentru a vota într-un referendum privind independența, considerat ilegal de autoritățile spaniole intrucat este incalcata constitutia Spaniei. ...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background