banner adv
Un nou test esuat cu racheta balistica efectuat de Coreea de Nord - externe

Un nou test esuat cu racheta balistica efectuat de Coreea de Nord

Coreea de Nord a lansat sâmbătă 5:30 ora locala(23:30 ora Romaniei) o rachetă balistică care a explodat pe uscat, a declarat un purtător de cuvânt al comandamentului american Pacific. Racheta nu a părăsit teritoriul Nord-Coreean, a spus americanul Navy Cmdr. Dave Benham.

O evaluare militară americană a constatat că partea principală a rachetei a aterizat la aproximativ 35 de kilometri de aeroportul Pukchang.

"Coreea de Nord nu a respectat dorințele Chinei și ale președintelui său foarte respectat atunci când a lansat, fără succes, o rachetă astăzi. Rău!", a declarat președintele american Donald Trump.

Joaca continua cu focul

Coreea de Sud a condamnat "acțiunea provocatoare", declarând că a încălcat în mod clar rezoluțiile Consiliului de Securitate ONU și a constituit o amenințare gravă la adresa păcii și securității.

"Ea demonstrează încă o dată beligeranța și inutilitatea regimului de a nu asculta categoric decizia comunității internaționale de a realiza denuclearizarea Coreei de Nord", a afirmat ministerul de externe.

"Guvernul Sud-Coreean avertizează solemn dacă regimul refuză să denuclearizeze, în timp ce joacă continuu cu focul asupra întregii lumi, se va confrunta doar cu măsuri punitive riguroase, inclusiv cu cele ale Consiliului de Securitate al ONU".

Dar oficialii Sud-Coreeni au declarat că testul a fost cel mai probabil un eșec.

"Analizăm informații suplimentare", a spus șefii de stat ai națiunii. "Armata noastră menține o poziție de apărare atentă, ținând cont în același timp de posibilitatea provocărilor ulterioare ale Coreei de Nord".

Protestele din Japonia

Japonia a lansat un protest prin intermediul canalului său diplomatic din Beijing, potrivit secretarului general al Cabinetului, Yoshihide Suga.

Yoshihide Suga a declarat că Japonia nu va tolera acțiunile repetate ale Coreei de Nord și a cerut publicului japonez să rămână calm.

Oficialii Casei Albe au declarat ca Trump a fost informat ca Air Force One s-a intors in Maryland din Atlanta, unde Trump a adresat mai devreme o intalnire a Asociatiei Nationale Rifle.

Testul a fost, probabil, o racheta balistica cu raza medie, numita KN-17, a declarat oficialul american. KN-17 este o rachetă cu combustibil solid, trasă de un lansator mobil.

Nu a existat niciun anunț în privința televiziunii de stat nord-coreene, a raportat CNP Will Ripley din Phenian.

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat joi pentru Fox News că China a amenințat Coreea de Nord cu sancțiuni dacă regimul efectuează un test nuclear. Coreea de Nord a condus cel de-al cincilea test nuclear în toamna trecută, iar observatorii au declarat că un al șaselea test ar putea fi aproape.

China rămâne una dintre singurele aliate pentru Coreea de Nord și este responsabilă pentru o mare parte a economiei națiunii puternic sancționate.

Într-o declarație pentru CNN, Coreea de Nord a declarat că elaborează arme nucleare pentru autoapărare și ca un factor de descurajare pentru Statele Unite. Coreea de Nord nu a recunoscut testul de rachete de sâmbătă.

Ultimele stiri de azi din Romania - externe

Liderul catalan Carles Puigdemont critica vehement regele spaniol Filip al VI-lea

Puigdemont a spus anterior că guvernul său va "acționa la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul saptamanii următoare" Președintele Cataluniei a criticat foarte dur regele spaniol Felipe VI, care a promis că va "efec...
Regele Spaniei Felipe acuză liderii catalani de diviziune

Regele Felipe din Spania face o intervenție rară în politica spaniolă și acuză liderii catalani de împărțirea societății si a acuzat liderii catalani că au distrus principiile democratice și că au provocat diviziunea. În...
Cum sa întâmplat teribilul masacru de la concertul din Las Vegas

Numarul persoanelor ucise a ajuns la 59 și cel puțin 525 răniți după ce un pistolar a deschis focul la un concert din Las Vegas. Era în jurul orelor 22:00 sâmbătă seara. Când Jason Aldean a cântat unul dintre ultimele m...
Spania: Referendum pentru independenta Catalonia, rezultatele consultarii

După miezul nopții, Generalitatea Catalona a prezentat rezultatele referendumului suspendat de Curtea Constituțională a Spaniei. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Jordi Turull, a explicat că 2,262,424 de voturi au fost numărate, dintr-...
Las Vegas: Cel puțin 20 de morți în Mandalay Bay la festivalul de muzică din Las Vegas

Mai mult de douăzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite la un concert la Las Vegas. Un pistolar a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay spre un festival de muzică în aer liber ținut în apropi...
Spania: Infruntari violente dintre sustinatorii referendumului si politie in Catalonia

Este o perioadă de criză în Catalonia, deoarece oamenii s-au adunat duminică 1 octombrie pentru a vota într-un referendum privind independența, considerat ilegal de autoritățile spaniole intrucat este incalcata constitutia Spaniei. ...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background