banner adv
Cacao beneficii pentru sanatate: ajuta la întârzierea debutului diabetului de tip 2 - sanatate

Cacao beneficii pentru sanatate: ajuta la întârzierea debutului diabetului de tip 2

Ce ar fi dacă ciocolata ajutat la prevenirea și tratarea diabetului zaharat? Poate parea o nebunie. Dar iată ce se întâmplă: Cercetătorii au descoperit că anumiți compuși găsiți în cacao pot ajuta organismul să elibereze mai multă insulină și să răspundă mai bine la creșterea glicemiei. Insulina este hormonul care gestionează glucoza, zahăr din sânge care atinge niveluri nesănătoase în diabet.

Ce ar fi dacă ciocolata ajuta la prevenirea și tratarea diabetului zaharat? Poate parea o nebunie.

"Probabil că trebuie să mâncați multa cacao și probabil că nu doriți să aibă mult zahăr în ea", a spus autorul studiului, Jeffery Tessem, profesor asistent de nutriție, dietetică și știință alimentară la BYU.

Atunci când o persoană are diabet, organismul fie nu produce suficientă insulină, fie nu procesează corect zahărul din sânge. La rădăcina acestui fapt este eșecul celulelor beta, al căror obiectiv este de a produce insulină. Noul studiu, publicat în Jurnalul de Biochimie Nutrițională, constată că celulele beta funcționează mai bine și rămân mai puternice, cu o prezență crescută a monomerilor de epicatechină, compuși găsiți în mod natural în cacao.

Pentru a descoperi acest lucru, colaboratorii de la Virginia Tech au alimentat mai întâi compusul de cacao animalelor cu o dietă bogată în grăsimi. Ei au descoperit că, adăugându-l la dieta bogată în grăsimi, compusul ar reduce nivelul de obezitate la animale și ar crește capacitatea acestora de a face față creșterii nivelului de glucoză din sânge.

Echipa BYU, formată din studenți absolvenți ai laboratorul lui Tessem și din laboratoarele lui Ben Bikman și Jason Hansen (profesori BYU din domeniul fiziologiei și biologiei dezvoltării), a scos apoi și a disecat ceea ce se întâmpla la nivel celular - în special beta nivel celular. Atunci au învățat compușii de cacao numiți monomeri de epicatechină, care au îmbunătățit capacitatea celulelor beta de a secreta insulină.

Ce se întâmplă? aceasta este că protejează celulele, crește capacitatea lor de a face față stresului oxidativ ", a spus Tessem. Monomeri epicatechin fac mitocondriile in celulele beta mai puternice, care produce mai mult ATP (o sursa de energie a celulei), care apoi duce la eliberarea de mai mult insulina.

În timp ce în ultimul deceniu au fost realizate numeroase cercetări asupra compușilor similari, nimeni nu a reușit să identifice care dintre ele sunt cele mai benefice sau modul în care acestea generează vreun beneficiu - până acum. Această cercetare arată că monomerii epicatechin, cei mai mici dintre compuși, sunt cei mai eficienți.

Aceste rezultate ne vor ajuta sa ne apropiem de utilizarea acestor compusi mai eficient in alimente sau suplimente pentru a mentine controlul normal al glicemiei si, eventual, chiar sa intarzie sau sa previna debutul diabetului de tip 2, a declarat co-autor Andrew Neilson, profesor asistent de știința alimentară la Virginia Tech.

Dar, mai degraba decat stocarea pe batoabele de ciocolata bogate in zahar, cercetatorii cred ca punctul de plecare este de a cauta modalitati de a prelua compus din cacao si apoi sa-l folosim ca un potential tratament pentru diabetul zaharat. Aceasta cercetare a fost finantata, in parte, datorita subventiilor din partea Fundatiei de Cercetare si Educatie pentru Actiunea Diabetului si a Asociatiei Americane de Diabet.

Povestea Sursa: materiale oferite de Universitatea Brigham Young. Notă: conținutul poate fi editat pentru stil și lungime.

Ultimele stiri de azi din Romania - sanatate

Cacao beneficii pentru sanatate: ajuta la întârzierea debutului diabetului de tip 2

Ce ar fi dacă ciocolata ajutat la prevenirea și tratarea diabetului zaharat? Poate parea o nebunie. Dar iată ce se întâmplă: Cercetătorii au descoperit că anumiți compuși găsiți în cacao pot ajuta organismul să elibereze ...
Care sunt cele mai sănătoase tipuri de ceai şi ce beneficii aduc sanatatii noastre

De la ceaiul verde la hibiscus, de la ceaiul alb la mușețel, ceaiurile sunt pline de flavonoide și alte bunătăți sănătoase. Este cea mai populara bautura din lume, alaturi de apa - si este bogata in beneficii pentru sanatate. Aici gasiti cele...
Dieta de slabit, cea mai eficienta metoda de slabit, retete de slabit usoare, simple si rapide

Dacă doriți să obțineți o pierdere permanentă în greutate, pierderea progresivă în greutate pe termen lung prin dieta de slabit și exercițiu este cea mai bună opțiune. Totusi aceasta se refera chiar si la o reteta de slabit. V-...
Ce afectiuni grave poate provoca trezitul în timpul nopţii? Cât de importantă este odihna pentru organism

Oamenii de știință au spus că trezirea regulată în timpul nopții ar trebui văzută ca un avertisment privind o stare de sănătate în viitor. Studiul a aproximativ 13.000 de persoane, a constatat ca oamenii care s-au chinuit pentru...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background