banner adv
Cum supravietuieste cel mai mic Soare descoperit care este mai mic decat o planeta din sistemul nostru solar - stiinta

Cum supravietuieste cel mai mic Soare descoperit care este mai mic decat o planeta din sistemul nostru solar

A fost descoperita cea mai mica stea, o mini-versiune a Soarelui nostru. Astronomii au văzut aceasta stea în timp ce cautau exoplanete și sunt intrigați de existența sa, pentru ca, are cele mai mici dimensiuni pentru a fi un Soare.

Tinkerul mic se numește EBLM J0555-57Ab și este situat la aproximativ 600 de ani lumină distanță. Ea are suficientă masă pentru presiunea gravitațională din interiorul ei pentru a permite fuziunea nucleilor de hidrogen în heliu, procesul care dă lumină și căldură, și definește un corp ceresc ca o stea.

"Este uimitor să ne gândim că pot exista stele atât de mici ca Jupiter sau Saturn", a declarat omul de știință Amaury Triaud.

Are un diameru de numai 84% din planeta Jupiter, dar masa sa este de 85 de ori mai densa, sau, are numai 8,4 % din diametrul soarelui si 8.1% din masa sa.

Cea mai mică stea cunoscută a Universului este estimată la aproximativ 49 000 de kilometri rază, în timp ce Soarele nostru are o rază de aproximativ 700 000 de kilometri. Motivul pentru care a fost descoperit este că face parte a ceea ce este cunoscut ca un sistem binar, adică este dublat cu o stea mult mai mare. Numai atunci când steaua mai mică a trecut în fața stelei mai mari, văzută de pe Pământ, oamenii de știință au reușit să o detecteze. Această metodă este de obicei folosită pentru a găsi exoplanetă, deoarece lumina stelei mari se diminuează ușor pe măsură ce planeta trece în fața ei, creând o eclipsă parțială.

Alexander Boetticher, autorul principal al studiului și student de masterat la Laboratorul Cavendish din Institutul de Astronomie din Cambridge, a observat: "Dacă această stea ar avea o masă cu puțin mai mică, atunci reacția de fuziune a hidrogenului în nucleul său nu ar fi susținută și steaaua s-ar fi transformat într-o pitica maro. “

Un pitica maro este un obiect roșu care nu se comportă ca o planetă gigantică de gaz, cum ar fi Jupiter, dar nici nu are masa să susțină fuziunea la miezul ei și să devină o stea.

De fapt, aproximativ jumătate din cele 100 de miliarde de stele estimate în Calea Lactee sunt mai puțin de un sfert din dimensiunea Soarelui nostru.

Stele mici sunt interesante pentru oamenii de știință, deoarece sunt candidați buni pentru vânătoarea de exoplanete.

Unul dintre motivele-cheie este că o planetă de mărimea Pământului ar arunca doar o umbra foarte mică pe Soare, dar una relativ mai mare pe o stea mai mică, face mult mai ușoară detectarea.

Exoplanetele sunt un subiect fierbinte în astronomie, întrucât oamenii de știință caută lumi asemănătoare Pământului în altă parte a galaxiei noastre. La începutul acestui an, descoperirea a șapte planete în așa-numita zonă locuibilă, în jurul unei stele cu o densitate similară, dar cu o dimensiune puțin mai mare numită Trappist-1, a provocat o agitație uriașă și multe speculații cu privire la posibilitatea unei vieți pe aceste lumi stâncoase.

EBLM J0555-57Ab a fost identificat de un proiect numit WASP, cel mai de succes proiect de vânătoare pe plan mondial, cu locații pe insula La Palma din insulele Canare și Sutherland din Africa de Sud.

Următorul pas, conform lui Triaud, este acela de a afla dacă telescopul spațial Hubble este suficient de puternic pentru a observa acest "starlet" și pentru a ne arata mai multe despre modul în care funcționează. Dacă acest lucru nu este posibil, telescopul spațial James Webb ar trebui să îl poată vedea imediat după lansarea acestuia la sfârșitul anului viitor.

Ultimele stiri de azi din Romania - stiinta

Masini uimitoare, stupul de roboti asemănătoare insectelor care pot asambla aproape orice

Micro-uzina de robotei: Silicon Valley SRI International a dezvoltat ceea ce ar putea fi cea mai uimitoare armată micro-robot vreodată: MicroUzina. Acest stup robotic de mașini asemănătoare insectelor a fost conceput pentru a construi aproape or...
Noua descoperire pentru celule solare fotovoltaice, perovskitele ating stabilitatea pe termen lung, eficiența peste 20%

Oamenii de știință au îmbunătățit considerabil stabilitatea operațională a celulelor solare perovskite prin introducerea tiocianatului cupros protejat de un strat subțire de oxid de grafen redus. Dispozitivele au pierdut performanțe m...
Aluminiu super-puternic, inginerii au descoperit o modalitate de printare 3D a aluminiului

O echipă de cercetători de la laboratoarele HRL a conceput o metodă care permite în cele din urmă imprimarea 3D a metalelor și aliajelor cu rezistență ridicată. Aceste materiale, utilizate în mod obișnuit în piese industria...
Rusia anunță parteneriatul cu NASA pentru a construi prima stație spațială lunară

NASA "Deep Space Gateway" este o componentă cheie a planului pe termen lung al agenției de a trimite oameni pe Marte. În acest weekend, se așteaptă ca Rusia să-și anunțe implicarea în proiect. Rusia va anunța în curând...
După 15 ani de coma, stimularea nervului restabilește conștiința

Un bărbat in varsta de 35 de ani care s-a afla într-o stare vegetativă (coma) timp de 15 ani după un accident de mașină a arătat semne de conștiență după ce neurochirurgii au implantat un stimulator nervos nervului vag în piept....
Obezitatea la final: Plasture acoperit cu ace minuscule ce dizolvă excesul de grăsime din corp, oriunde îl lipiți

Un plasture de piele care topeste efectiv excesul de grasime corporala, oriunde v-ati hotarat sa-l aplicati, suna prea bine pentru a fi adevarat, insa acest lucru exista, datorita unor noi cercetari. Plasturele medicamentat utilizează o serie de ace...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background