banner adv
După 15 ani de coma, stimularea nervului restabilește conștiința - stiinta

După 15 ani de coma, stimularea nervului restabilește conștiința

Un bărbat in varsta de 35 de ani care s-a afla într-o stare vegetativă (coma) timp de 15 ani după un accident de mașină a arătat semne de conștiență după ce neurochirurgii au implantat un stimulator nervos nervului vag în piept. Rezultatele au aratat că stimularea nervului vag (VNS) - un tratament deja utilizat pentru epilepsie și depresie - poate ajuta la restabilirea conștiinței chiar și după mulți ani de coma.

Rezultatele raportate în Current Biology pe 25 septembrie 2017 arată că stimularea nervului vagus (VNS) - un tratament deja utilizat pentru epilepsie și depresie - poate ajuta la restabilirea conștiinței chiar și după mulți ani unei persoane aflate in coma.

Prin stimularea nervului vag, arătăm că "este posibilă îmbunătățirea prezenței unui pacient în lume", spune Angela Sirigu de la Institutul de Științe Cognitive Marc Jeannerod din Lyon, Franța.

Nervul vagus conectează creierul în multe alte părți ale corpului, inclusiv în intestin. Este cunoscut faptul că este important în trezire, vigilență și multe alte funcții esențiale. Pentru a testa abilitatea VNS de a restabili constiinta, cercetatorii, condusi de Sirigu si clinicienii condusi de Jacques Luauté, au vrut sa aleaga un caz dificil pentru a se asigura ca orice imbunatatire nu poate fi explicata din intamplare. Ei au cautat un pacient care se afla intr-o stare vegetativa pentru mai mult de un deceniu fara nici un semn de imbunatatire.

După o lună de stimulare a nervilor vagali, atenția pacientului, mișcările și activitatea creierului s-au îmbunătățit semnificativ, se spune. persoana a inceput să răspundă la ordinele simple care înainte erau imposibile. De exemplu, putea să urmărească un obiect cu ochii și să-și întoarcă capul la cerere. Mama lui a raportat o capacitate îmbunătățită de a rămâne treaz când ascultă terapeutul său citind o carte.

După stimulare, cercetătorii au observat, de asemenea, răspunsurile la "amenințarea" care a fost absentă. De exemplu, când capul examinatorului se apropie brusc de fața pacientului, reacționa cu surprindere, deschizându-și ochii larg. După mulți ani într-o stare vegetativă, el intrase într-o stare de conștiință minimă.

Înregistrările activității creierului au evidențiat, de asemenea, schimbări majore. Un semnal EEG important pentru diferențierea între starea vegetativă și cea minim conștientă a crescut semnificativ în zonele creierului implicate în mișcare, senzație și conștientizare. VNS a crescut și conectivitatea funcțională a creierului. O scanare PET a arătat creșteri ale activității metabolice atât în regiunile corticale, cât și în cele subcorticale ale creierului.

"Plasticitatea creierului și reparația creierului sunt încă posibile chiar și atunci când speranța pare să fi dispărut", spune Sirigu.

Sirigu spune ca rezultatele vor inainta si intelegerea "acestei capacitati fascinante a mintii noastre de a produce experienta constienta".

Povestea Sursa:

Materiale furnizate de Cell Press. Notă: conținutul poate fi editat pentru stil și lungime.

Ultimele stiri de azi din Romania - stiinta

Masini uimitoare, stupul de roboti asemănătoare insectelor care pot asambla aproape orice

Micro-uzina de robotei: Silicon Valley SRI International a dezvoltat ceea ce ar putea fi cea mai uimitoare armată micro-robot vreodată: MicroUzina. Acest stup robotic de mașini asemănătoare insectelor a fost conceput pentru a construi aproape or...
Noua descoperire pentru celule solare fotovoltaice, perovskitele ating stabilitatea pe termen lung, eficiența peste 20%

Oamenii de știință au îmbunătățit considerabil stabilitatea operațională a celulelor solare perovskite prin introducerea tiocianatului cupros protejat de un strat subțire de oxid de grafen redus. Dispozitivele au pierdut performanțe m...
Aluminiu super-puternic, inginerii au descoperit o modalitate de printare 3D a aluminiului

O echipă de cercetători de la laboratoarele HRL a conceput o metodă care permite în cele din urmă imprimarea 3D a metalelor și aliajelor cu rezistență ridicată. Aceste materiale, utilizate în mod obișnuit în piese industria...
Rusia anunță parteneriatul cu NASA pentru a construi prima stație spațială lunară

NASA "Deep Space Gateway" este o componentă cheie a planului pe termen lung al agenției de a trimite oameni pe Marte. În acest weekend, se așteaptă ca Rusia să-și anunțe implicarea în proiect. Rusia va anunța în curând...
După 15 ani de coma, stimularea nervului restabilește conștiința

Un bărbat in varsta de 35 de ani care s-a afla într-o stare vegetativă (coma) timp de 15 ani după un accident de mașină a arătat semne de conștiență după ce neurochirurgii au implantat un stimulator nervos nervului vag în piept....
Obezitatea la final: Plasture acoperit cu ace minuscule ce dizolvă excesul de grăsime din corp, oriunde îl lipiți

Un plasture de piele care topeste efectiv excesul de grasime corporala, oriunde v-ati hotarat sa-l aplicati, suna prea bine pentru a fi adevarat, insa acest lucru exista, datorita unor noi cercetari. Plasturele medicamentat utilizează o serie de ace...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background