banner adv
Fosilele care rescriu istoria umană: oasele de 300.000 de ani găsite în Maroc dezvăluie că Homo Sapiens a evoluat în Africa cu 100.000 de ani mai devreme - stiinta

Fosilele care rescriu istoria umană: oasele de 300.000 de ani găsite în Maroc dezvăluie că Homo Sapiens a evoluat în Africa cu 100.000 de ani mai devreme

Noile descoperiri fosile din Maroc fac mai mult decât să împingă originea speciei noastre cu 100.000 de ani mai devreme.

Noile descoperiri fosile din situl arheologic Jebel Irhoud din Maroc fac mai mult decât să împingă originea speciei noastre cu 100.000 de ani. De asemenea, ei dezvăluie ce a fost în meniul celor mai vechi cunoscuți strămoși Homo sapiens acum 300 000 de ani.

O cantitate mare de carne de gazelă, ocazional anumiti specifici viermi, zebră și alte tipuri de carne specifice timpului, și probabil ou de struț sezonier, spune Teresa Steele, paleoantropolog la Universitatea din California, Davis, care a analizat fosilele animalelor la Jebel Irhoud.

Steele, care studiază modul în care sursele de hrană și schimbările de mediu au influențat evoluția umană și migrația, a făcut parte din echipa de cercetare internațională care a început excavarea pe locuri în 2004. Este coautorul uneia dintre cele două lucrări prezentate pe coperta lunii iunie Ediția 8 a Naturii: "Originile umane: rămășițele marocane împing in trecut data apariției lui Homo sapiens".

Jebel Irhoud este bine cunoscut din anii 1960 pentru fosilele sale umane și pentru artefactele sale din perioada medievală, dar epoca geologică a fosilelor a fost nesigură.

Noul proiect de excavare, condus de Jean-Jacques Hublin de la Institutul Max Planck pentru Antropologie Evoluează din Leipzig, Germania, și Abdelouahed Ben-Ncer de la Institutul Național de Arheologie și Patrimoniu (INSAP) din Rabat, Maroc, au descoperit 16 noi Homo Sapiens fosile împreună cu unelte de piatră și oase de animale. Locurile respective conțin cranii, dinții și oasele lungi a cel puțin 5 persoane.

Datorită termo-luminescentei date de pietre încălzite a apărut o vârstă de aproximativ 300.000 de ani în urmă - cu 100.000 de ani mai devreme decât cele mai vechi fosile Homo sapiens.

Analiza fosilelor de animale a furnizat dovezi suplimentare pentru a susține data. Datarea de rămășițe de rozătoare a sugerat că au fost de 337.000 până la 374.000 de ani.

Steele a trecut prin "mana sa' sute de oase fosile și coji, identificând 472 dintre ele cu specii.

Majoritatea oaselor de animale au provenit din gazele. Printre celelalte rămășițe, Steele a identificat, de asemenea, hartebeests, wildebeests, zebras, bivoli, porcupines, iepure, broaște țestoase, moluște de apă dulce, șerpi și scoici ouă de struț.

Tăierea și ruperea oaselor lungi indică faptul că oamenii din timpul respectiv au mânca măduva. Leopard, hienele și alte fosile ale prădătorilor erau printre descoperiri, dar Steele nu găsea prea multe dovezi că prădătorii neumăni ar fi rănit gazelele și alte pradzi.

Steele a afirmat că descoperirile susțin ideea că epoca de piatră medie a început cu peste 300.000 de ani în urmă și că schimbări importante în biologia și comportamentul uman modern au avut loc în cea mai mare parte a Africii.

"În opinia mea, ceea ce face este să continuăm să facem mai fezabil ca Africa de Nord să joace un rol în evoluția oamenilor moderni".

Ultimele stiri de azi din Romania - stiinta

Masini uimitoare, stupul de roboti asemănătoare insectelor care pot asambla aproape orice

Micro-uzina de robotei: Silicon Valley SRI International a dezvoltat ceea ce ar putea fi cea mai uimitoare armată micro-robot vreodată: MicroUzina. Acest stup robotic de mașini asemănătoare insectelor a fost conceput pentru a construi aproape or...
Noua descoperire pentru celule solare fotovoltaice, perovskitele ating stabilitatea pe termen lung, eficiența peste 20%

Oamenii de știință au îmbunătățit considerabil stabilitatea operațională a celulelor solare perovskite prin introducerea tiocianatului cupros protejat de un strat subțire de oxid de grafen redus. Dispozitivele au pierdut performanțe m...
Aluminiu super-puternic, inginerii au descoperit o modalitate de printare 3D a aluminiului

O echipă de cercetători de la laboratoarele HRL a conceput o metodă care permite în cele din urmă imprimarea 3D a metalelor și aliajelor cu rezistență ridicată. Aceste materiale, utilizate în mod obișnuit în piese industria...
Rusia anunță parteneriatul cu NASA pentru a construi prima stație spațială lunară

NASA "Deep Space Gateway" este o componentă cheie a planului pe termen lung al agenției de a trimite oameni pe Marte. În acest weekend, se așteaptă ca Rusia să-și anunțe implicarea în proiect. Rusia va anunța în curând...
După 15 ani de coma, stimularea nervului restabilește conștiința

Un bărbat in varsta de 35 de ani care s-a afla într-o stare vegetativă (coma) timp de 15 ani după un accident de mașină a arătat semne de conștiență după ce neurochirurgii au implantat un stimulator nervos nervului vag în piept....
Obezitatea la final: Plasture acoperit cu ace minuscule ce dizolvă excesul de grăsime din corp, oriunde îl lipiți

Un plasture de piele care topeste efectiv excesul de grasime corporala, oriunde v-ati hotarat sa-l aplicati, suna prea bine pentru a fi adevarat, insa acest lucru exista, datorita unor noi cercetari. Plasturele medicamentat utilizează o serie de ace...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background