banner adv
Naveta spatiala BepiColombo chiar va infrunta ostilitatile planetei Mercur, sau se va distruge inainte de culegerea datelor - stiinta

Naveta spatiala BepiColombo chiar va infrunta ostilitatile planetei Mercur, sau se va distruge inainte de culegerea datelor

Planeta Mercur este de dimensiunea Lunii, mai fierbinte decat un cuptor de pizza și un mister pentru știință. Ar trebui să cunoastem mai multe in următorul deceniu, totuși, deoarece o misiune comună europeană și japoneză, denumită BepiColombo, se pregătește să confrunte cuptorul mercurian și să studieze această planetă ciudată cu detalii, mai mult ca niciodata.

Nava spațiala, care tocmai a trecut de teste de la baza tehnologică a ESA din Olanda, cuprinde de fapt două sonde - Mercury Planetary Orbiter (MPO) construit în Europa și Mercury Magnetospheric Orbiter (MMO) de la agenția spațială japoneză JAXA. Împreună se vor apropia de acest balon de fier de 450 de grade Celsius și vor petrece un an pentru măsuratori din fiecare unghi a acestei planete.

Mercurul este planeta cel mai puțin studiat în sistemul nostru solar, din mai multe motive. În primul rând, este foarte mica și orbitteaza chiar în fața Soarelui, astfel încât să putea deteriora ușor telescopul. În al doilea rând, este greu să zbori acolo și de a nu se sfârși prin a fi aspirat în Soare prin gravitatea sa.

În cele din urmă, este foarte cald. "Dacă zburați spre Mercur, mediul este într-adevăr ostil", a declarat, Joe Zender. "Sunteți atât de aproape de Soare încât, în timpul zilei, aveți temperaturi de 400 ° C, iar în timpul nopții aveți o temperatură de -120 ° C. A fost foarte greu să construim mecanisme care să funcționeze acolo ".

Numai două nave spațiale au fost vreodată acolo - în primul rând, Mariner 10 al NASA a zburat de mai multe ori în 1974-75, iar apoi nava spațială Messenger a petrecut patru ani pe orbită pe planetei, înainte de aterizarea deliberată pe suprafața sa.

Ca toate misiunile de explorare planetare de succes, cele două nave spațiale au ridicat mai multe întrebări decât răspunsuri. De exemplu, de ce planeta pare să se micșoreze? Este adevărat că exista gheața de apă pe care Messenger a văzut-o în niște cratere? Și de ce planeta găzduiește vapori de sodiul, potasiul și magneziu într-o asemenea abundență, spre deosebire de modelele planetare actuale?

Hajime Hayakawa de la JAXA ia explicat că este de asemenea nedumerit de câmpul magnetic al planetei Mercur. "Messenger-ul ne-a pus o mare intrebare", a spus el. "A aratat ca centrul campului magnetic este la nord de centrul Mercurului, este o diferenta foarte mare si nu stim de ce".

Pentru a răspunde la aceste întrebări, partea europeană a navei spațiale, MPO, construită de Airbus Defense and Space, va orbita până la 480 de kilometri deasupra suprafeței planetei, o altitudine similară cu ISS deasupra Pământului, în timp ce MMO-ul japonez va zbura spre 11,640 kilometri de la suprafață. Împreună vor transporta 16 instrumente catre Mercur - altimetre, spectrometre, magnetometre și multe altele.

Mai întâi trebuie să ajungă acolo și este o călătorie de peste 7 ani, ceea ce înseamnă că oamenii de știință cu gandul catre Mercur vor trebui "să se răcească până în 2025" înainte de începerea științei lor "fierbinți". Nava spațiale se va folosi usor de Pamant, Venus și Mercur însuși pentru a se răsuci în poziția corectă, și apoi utiliseaza aparate speciale pentru a frânge greu în orbită mercuriana.

Apoi, perechea BepiColombo se va confrunta cu căldură. "Am construit izolație multistrat specifică pentru această misiune pentru a acoperi întregul satelit", spune Mauro Patroncini, Thales Alenia Space, a cărui firmă a dezvoltat sistemul de control termic. "De asemenea, avem vopsea specială, acoperire termică, aplicată pe multe unități, cum ar fi antena. De asemenea, va exista radiatorul. "Radiatorul este pe singura parte a navei spațiale pentru a se confrunta cu întunericul rece al spațiului și va fi folosit pentru a transmite energia termica de pe o parte pe cealalta a navetei spatiale.

In mod ironic, panourile solare ale lui BepiColombo nu se vor confrunta de fapt cu soarele, pentru ca radiatia este prea intensa la acea distanta, astfel incat matricea solara special dezvoltata va fi indreptata in realitate spre planeta Mercur pentru energie.

În general, obiectivul este de a stabili exact cum descrie directorul științific al ESA, Alvaro Jimenez, că "această planetă ciudată" se încadrează în restul sistemului solar. Există multe despre Mercur, care nu se potrivesc așteptărilor, iar misiunea ar trebui să afle de ce.

Ultimele stiri de azi din Romania - stiinta

Masini uimitoare, stupul de roboti asemănătoare insectelor care pot asambla aproape orice

Micro-uzina de robotei: Silicon Valley SRI International a dezvoltat ceea ce ar putea fi cea mai uimitoare armată micro-robot vreodată: MicroUzina. Acest stup robotic de mașini asemănătoare insectelor a fost conceput pentru a construi aproape or...
Noua descoperire pentru celule solare fotovoltaice, perovskitele ating stabilitatea pe termen lung, eficiența peste 20%

Oamenii de știință au îmbunătățit considerabil stabilitatea operațională a celulelor solare perovskite prin introducerea tiocianatului cupros protejat de un strat subțire de oxid de grafen redus. Dispozitivele au pierdut performanțe m...
Aluminiu super-puternic, inginerii au descoperit o modalitate de printare 3D a aluminiului

O echipă de cercetători de la laboratoarele HRL a conceput o metodă care permite în cele din urmă imprimarea 3D a metalelor și aliajelor cu rezistență ridicată. Aceste materiale, utilizate în mod obișnuit în piese industria...
Rusia anunță parteneriatul cu NASA pentru a construi prima stație spațială lunară

NASA "Deep Space Gateway" este o componentă cheie a planului pe termen lung al agenției de a trimite oameni pe Marte. În acest weekend, se așteaptă ca Rusia să-și anunțe implicarea în proiect. Rusia va anunța în curând...
După 15 ani de coma, stimularea nervului restabilește conștiința

Un bărbat in varsta de 35 de ani care s-a afla într-o stare vegetativă (coma) timp de 15 ani după un accident de mașină a arătat semne de conștiență după ce neurochirurgii au implantat un stimulator nervos nervului vag în piept....
Obezitatea la final: Plasture acoperit cu ace minuscule ce dizolvă excesul de grăsime din corp, oriunde îl lipiți

Un plasture de piele care topeste efectiv excesul de grasime corporala, oriunde v-ati hotarat sa-l aplicati, suna prea bine pentru a fi adevarat, insa acest lucru exista, datorita unor noi cercetari. Plasturele medicamentat utilizează o serie de ace...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background