banner adv
O nouă metodă de inginerie genetică ne-ar permite să creștem organe pentru transplanturi - stiinta

O nouă metodă de inginerie genetică ne-ar permite să creștem organe pentru transplanturi

Efectuarea unui genom al organismului - întreaga sa structură genetică, de la zero - este deja posibilă, dar până acum s-a reușit doar în micile genomuri bacteriene și într-o porțiune a unui genom de drojdie. Mai mulți cercetători lucrează la sinteza întregului genom uman, dar metodele noastre actuale sunt limitate datorită dependenței lor de enzime.

Acum, o echipă de cercetători de la Universitatea din Southampton din Marea Britanie, care lucrează cu colegii de la Universitatea din Oxford și firma de sinteză a ADN-ului ATDBio (cu sediul în Southampton și Oxford), propune o nouă metodă care ar putea depăși aceste limitări.

Într-un studiu publicat în revista Nature Chemistry, cercetătorii au prezentat o tehnică pur chimică pentru asamblarea genei. Acesta utilizează o reacție chimică eficientă și rapidă numită clic chimie care pune împreună fragmente ADN multiple modificate într-o genă - un proces numit clic al ADN ligatura.

Abordarea noastra este o descoperire semnificativa in sinteza genelor, a declarat profesorul Aliam Tavassoli, profesor de biologie chimica din Southampton, si cercetator principal, intr-un comunicat de presa. "Nu numai că am demonstrat asamblarea unei gene folosind clic-chimie, am arătat, de asemenea, că lanțul rezultat al ADN-ului este pe deplin funcțional în bacterii. Sinteza genomului uman.

Deși planurile de sintetizare a genomului uman de la zero au fost primite cu sentimente mixte și considerente etice, apelul său provine din posibilitățile pe care le oferă. Potrivit lui GP-write, un efort international care lucreaza la ingineria genomilor mari, aplicatiile sintezei ADN includ organele umane transplantabile crescute de la zero, imunitatea virale in inginerie si rezistenta la cancer si chiar permitand dezvoltarea si testarea mai eficiente a medicamentelor.

Dificultăți etice, ADN-ul sintetic este promițător. Prin aceasta, am putea să ne uităm la modalități mai bune de a trata bolile pe bază de ADN sau să le editați cu totul - în ultimă instanță, extindem viața umană s-au creând-o chiar de la zero, ca să spunem așa. "Sinteza genomului va juca un rol tot mai important în cercetarea științifică", a explicat Tavassoli.

Un neajuns al metodelor actuale implică utilizarea intensă a enzimelor care nu pot fi încorporate în anumite locuri care controlează expresia (adică, comutarea "on" sau "off") a genelor. Această așa-numită informație epigenetică poate fi crucială pentru a înțelege mai bine procesele biologice, de exemplu, cancerul, care nu a putut fi vindecat prea curând.

"Sinteza genelor modificate chimic, pe care le-am realizat printr-o nouă abordare radicală, va deveni tot mai importantă pe măsură ce efectele ADN modificat epigenetic asupra expresiei genetice devin clare", a declarat co-autorul studiului Tom Brown în comunicatul de presă.

Mai mult, metoda chimică ar putea, de asemenea, să accelereze foarte mult sinteza unor fire de ADN mai mari, producând cantități mai mari de o singură genă. "Credem că abordarea noastră pur chimică are potențialul de a accelera semnificativ eforturile în acest domeniu vital și, în cele din urmă, să conducă la o mai bună înțelegere a sistemelor biologice", a adăugat Tavassoli.

Ultimele stiri de azi din Romania - stiinta

Masini uimitoare, stupul de roboti asemănătoare insectelor care pot asambla aproape orice

Micro-uzina de robotei: Silicon Valley SRI International a dezvoltat ceea ce ar putea fi cea mai uimitoare armată micro-robot vreodată: MicroUzina. Acest stup robotic de mașini asemănătoare insectelor a fost conceput pentru a construi aproape or...
Noua descoperire pentru celule solare fotovoltaice, perovskitele ating stabilitatea pe termen lung, eficiența peste 20%

Oamenii de știință au îmbunătățit considerabil stabilitatea operațională a celulelor solare perovskite prin introducerea tiocianatului cupros protejat de un strat subțire de oxid de grafen redus. Dispozitivele au pierdut performanțe m...
Aluminiu super-puternic, inginerii au descoperit o modalitate de printare 3D a aluminiului

O echipă de cercetători de la laboratoarele HRL a conceput o metodă care permite în cele din urmă imprimarea 3D a metalelor și aliajelor cu rezistență ridicată. Aceste materiale, utilizate în mod obișnuit în piese industria...
Rusia anunță parteneriatul cu NASA pentru a construi prima stație spațială lunară

NASA "Deep Space Gateway" este o componentă cheie a planului pe termen lung al agenției de a trimite oameni pe Marte. În acest weekend, se așteaptă ca Rusia să-și anunțe implicarea în proiect. Rusia va anunța în curând...
După 15 ani de coma, stimularea nervului restabilește conștiința

Un bărbat in varsta de 35 de ani care s-a afla într-o stare vegetativă (coma) timp de 15 ani după un accident de mașină a arătat semne de conștiență după ce neurochirurgii au implantat un stimulator nervos nervului vag în piept....
Obezitatea la final: Plasture acoperit cu ace minuscule ce dizolvă excesul de grăsime din corp, oriunde îl lipiți

Un plasture de piele care topeste efectiv excesul de grasime corporala, oriunde v-ati hotarat sa-l aplicati, suna prea bine pentru a fi adevarat, insa acest lucru exista, datorita unor noi cercetari. Plasturele medicamentat utilizează o serie de ace...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background