banner adv
Ultimele desoperiri ale stiintei - organisme descoperite care sunt distincte din orice forma de viata - stiinta

Ultimele desoperiri ale stiintei - organisme descoperite care sunt distincte din orice forma de viata

Viață nouă: Pe pomul vieții, oamenii împărtășesc aceeasi ramură cu o diversitate de creaturi, toate cu un singur lucru în comun: o coloană vertebrală. Această singură caracteristică comună este suficientă pentru a ne grupa cu: câini, pești și șopârle, într-un grup numit "phylum"; acest lucru este repetat la toate organismele aflate pe Tera, conectând întreaga diversitate a vieții într-un singur copac.

Dar acum, cercetătorii de la Universitatea din Queensland (UQ) din Australia au descoperit o serie de mii de organisme atât de unice, încât nu se încadrează în nici un fel.

În centrul acestei cercetări, publicată în Nature Microbiology, a fost o tehnică relativ nouă cunoscută sub numele de metagenomică. Aceasta implică secvențierea întregului ADN într-un eșantion de mediu - murdărie, apă, fecale etc. - pentru a produce metagenomul respectivului eșantion.

Dintr-o baza de date internationala de peste 1.500 de metagenomi, echipa UQ a reconstruit genomul individual de 7.280 de bacterii noi si 623 de noi arheatii(grup de microorganisme celulare). Dintre aceste microorganisme, aproape o treime nu au fost asemănătoare cu cele pe care oamenii de știință le-au văzut înainte, garantând crearea a 17 noi bacterii.

Valoarea reala a acestor genomuri este ca acestea au evoluat distinct de genomurile recuperate anterior, spune cercetatorul de Gene Tyson. "Acestea cresc diversitatea evoluționistă, cuprinsă la peste 30% din arborii genomului bacterian și arheal, și sunt primii reprezentanți în termen de 17 bacterii și 3 arheale phyla".

Microorganismele sunt dificil de studiat. Oamenii de știință au reușit doar să cultive cu succes unul sau două procente din toate bacteriile și arhaele cunoscute în laborator, analizându-le astfel în condițiile lor naturale prin metagenomică, poate fi singura modalitate de a studia si restul.

Cu toate acestea, acești microbi foarte mici pot avea un impact enorm asupra lumii noastre.

Chiar acum, rezistența la antibiotice este o problemă globală. Multe categorii de microbii s-au adptat la antibioticele pe care le prescrie în prezent pentru a trata problemele de sănătate, iar această rezistență a ucis până la 23.000 de persoane în fiecare an numai în S.U.A.

Noi forme de antibiotice sunt aproape exclusiv descoperite în bacterii și ciuperci, astfel încât speciile descoperite de cercetătorii UQ ar putea fi în cele din urmă dezvoltate în antibiotice mai bune care sunt eficiente împotriva acestor "supermicrobi".

O parte din microbi au fost utilizati pentru a crea îngrășăminte pentru agricultură, iar etanolul produs de unii poate fi găsit în coloranți, detergenți și alte produse. Oamenii de știință din Regatul Unit au remarcat că microbii oceanici recent evoluați ar putea consuma marea majoritate a materialului plastic care în prezent poluează apele noastre, iar bacteriile care trăiesc în afara carbonului ar putea ajuta în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Dincolo de numeroasele utilizări potențiale pentru aceste organisme nou identificate, simpla lor descoperire este interesantă pentru ceea ce ne poate spune despre lumea pe care o împărtășim.

Cercetătorul UQ, Donovan Parks, a declarat pentru New Scientist: "Toate întrebările pe care le avem despre evenimentele evolutive antice - cum arăta ultimul nostru strămoș comun, când a apărut metabolismul metanului, când organismele producătoare de oxigen au evoluat - beneficiază într-adevăr de mai multi genomi și un copac mai detaliat. "

Ultimele stiri de azi din Romania - stiinta

Masini uimitoare, stupul de roboti asemănătoare insectelor care pot asambla aproape orice

Micro-uzina de robotei: Silicon Valley SRI International a dezvoltat ceea ce ar putea fi cea mai uimitoare armată micro-robot vreodată: MicroUzina. Acest stup robotic de mașini asemănătoare insectelor a fost conceput pentru a construi aproape or...
Noua descoperire pentru celule solare fotovoltaice, perovskitele ating stabilitatea pe termen lung, eficiența peste 20%

Oamenii de știință au îmbunătățit considerabil stabilitatea operațională a celulelor solare perovskite prin introducerea tiocianatului cupros protejat de un strat subțire de oxid de grafen redus. Dispozitivele au pierdut performanțe m...
Aluminiu super-puternic, inginerii au descoperit o modalitate de printare 3D a aluminiului

O echipă de cercetători de la laboratoarele HRL a conceput o metodă care permite în cele din urmă imprimarea 3D a metalelor și aliajelor cu rezistență ridicată. Aceste materiale, utilizate în mod obișnuit în piese industria...
Rusia anunță parteneriatul cu NASA pentru a construi prima stație spațială lunară

NASA "Deep Space Gateway" este o componentă cheie a planului pe termen lung al agenției de a trimite oameni pe Marte. În acest weekend, se așteaptă ca Rusia să-și anunțe implicarea în proiect. Rusia va anunța în curând...
După 15 ani de coma, stimularea nervului restabilește conștiința

Un bărbat in varsta de 35 de ani care s-a afla într-o stare vegetativă (coma) timp de 15 ani după un accident de mașină a arătat semne de conștiență după ce neurochirurgii au implantat un stimulator nervos nervului vag în piept....
Obezitatea la final: Plasture acoperit cu ace minuscule ce dizolvă excesul de grăsime din corp, oriunde îl lipiți

Un plasture de piele care topeste efectiv excesul de grasime corporala, oriunde v-ati hotarat sa-l aplicati, suna prea bine pentru a fi adevarat, insa acest lucru exista, datorita unor noi cercetari. Plasturele medicamentat utilizează o serie de ace...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background