banner adv
Unde se află acum, ce a descoperit până în prezent Voyager 1 si Voyager 2, ce durata de viata vor mai avea dupa 40 de ani de existenta? - stiinta

Unde se află acum, ce a descoperit până în prezent Voyager 1 si Voyager 2, ce durata de viata vor mai avea dupa 40 de ani de existenta?

Cu patruzeci de ani în urmă, misiunile Voyager 1 și 2 și-au început călătoria de pe Pământ pentru a deveni cele mai îndepărtate misiuni din istorie. În cursul misiunilor lor, cele două sonde au petrecut următoarele două decenii navigând în jurul giganților de gaz ai lui Jupiter și Saturn. Și în timp ce Voyager 1 "atrasa" de sistemul solar exterior, Voyager 2 s-a mișcat printre Uranus și Neptun ceva mai mult timp, devenind prima și singura probă din istorie care a explorat aceste lumi.

În această toamna, sondele vor marca cea de-a 40-a aniversare a lansării - în 5 septembrie și 20 august, respectiv. În ciuda faptului că au călătorit atât de mult și ajungând la distanțe considerabile fata de Pământ, sondele sunt încă în contact cu NASA și trimit datele catre Pamant. Deci, pe lângă faptul că sunt misiunile cele mai îndepărtate de pe Pământ, acestea sunt si cea mai lungă misiune din istorie.

În afară de distanța și longevitatea lor, navele spațiale Voyager au stabilit și alte numeroase înregistrări pentru misiunile spațiale robotice. De exemplu, în 2012, sonda Voyager 1 a devenit prima și singura navă spațială care a intrat în spațiul interstelar. Voyage 2, între timp, este singura probă care a explorat toți cei patru giganti ai gazului / ghețurilor din sistemul solar - Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun.

Descoperirile lor includ și primii vulcani activi dincolo de Pământ - pe luna lui Jupiter - prima dovadă a unui posibil ocean subteran pe Europa, atmosfera densă din jurul Titanului (singurul corp dincolo de Pământ cu o atmosferă densă, bogată în azot) suprafața uraniană "Frankenstein Moon" Miranda, și gheizerii de gheață de pe cea mai mare lună a lui Neptun, Triton.

Aceste realizări au avut beneficii incontestabile pentru știința planetară, astronomie și explorarea spațială. De asemenea, au pregătit calea viitoarelor misiuni, cum ar fi sondele Galileo și Juno, misiunea Cassini-Huygens și nava spațială New Horizons. După cum a declarat Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Direcției Științifice a Misiunii NASA (SMD), într-o declarație de presă recentă:

Discul de Aur

Dar ceea ce este cel mai memorabil cu privire la misiunile Voyager este încărcătura specială pe care o transportă. Fiecare nava spatiala poarta ceea ce se numeste Discul de Aur, o colectie de sunete, poze si mesaje care povestesc despre Pamant, istoria umana si cultura. Aceste înregistrări au fost destinate să servească drept un fel de capsulă a timpului și / sau mesaj către orice civilizație care le-ar recupera, dacă ar putea fi recuperate vreodată.

După cum s-a menționat, ambele nave sunt încă în contact cu NASA și trimit datele de misiune. Sonda Voyager 1, de la scrierea acestui articol, este la aproximativ 20,9 miliarde de km (140 UA) de Pământ. Pe măsură ce se deplasează spre nord din planul planetelor și în spațiul interstelar, sonda continuă să trimită informații despre razele cosmice - care sunt de aproximativ patru ori mai abundente în spațiul interstelar decât în jurul Pământului.

Din aceasta, cercetatorii au aflat ca heliosfera - regiunea care contine planetele sistemului solar si vantul solar - actioneaza ca un fel de scut de radiatii. Multe din spusele câmpului magnetic al pământului ne protejează de vântul solar (care altfel ar îndepărta atmosfera noastră), heliopause protejează planetele solare de nucleele atomice care călătoresc aproape de viteza luminii.

În prezent, Voyager 2 este la aproximativ 17,7 miliarde km (114,3 UA) de Pământ. Călătorește spre sud din planul planetelor și se așteaptă să intre în spațiu interstelar în câțiva ani. Și, la fel ca Voyager 1, studiază și modul în care heliosfera interacționează cu mediul interstelar din împrejurimi, folosind o suită de instrumente care măsoară particulele încărcate, câmpurile magnetice, undele radio și plasma.

Odată ce Voyager 2 traversează spațiul interstelar, ambele sonde vor putea "simti" simultan mediul din două locații diferite. Acest lucru este de așteptat să ne povestească mult despre mediul magnetic care încapsulează sistemul nostru solar și poate ne va învăța mai multe despre istoria și formarea sistemului solar. Mai mult decât atât, ne va comunica la ce fel de pericole va trebui să facă față unei posibile misiuni interstelare.

Ultimele stiri de azi din Romania - stiinta

Masini uimitoare, stupul de roboti asemănătoare insectelor care pot asambla aproape orice

Micro-uzina de robotei: Silicon Valley SRI International a dezvoltat ceea ce ar putea fi cea mai uimitoare armată micro-robot vreodată: MicroUzina. Acest stup robotic de mașini asemănătoare insectelor a fost conceput pentru a construi aproape or...
Noua descoperire pentru celule solare fotovoltaice, perovskitele ating stabilitatea pe termen lung, eficiența peste 20%

Oamenii de știință au îmbunătățit considerabil stabilitatea operațională a celulelor solare perovskite prin introducerea tiocianatului cupros protejat de un strat subțire de oxid de grafen redus. Dispozitivele au pierdut performanțe m...
Aluminiu super-puternic, inginerii au descoperit o modalitate de printare 3D a aluminiului

O echipă de cercetători de la laboratoarele HRL a conceput o metodă care permite în cele din urmă imprimarea 3D a metalelor și aliajelor cu rezistență ridicată. Aceste materiale, utilizate în mod obișnuit în piese industria...
Rusia anunță parteneriatul cu NASA pentru a construi prima stație spațială lunară

NASA "Deep Space Gateway" este o componentă cheie a planului pe termen lung al agenției de a trimite oameni pe Marte. În acest weekend, se așteaptă ca Rusia să-și anunțe implicarea în proiect. Rusia va anunța în curând...
După 15 ani de coma, stimularea nervului restabilește conștiința

Un bărbat in varsta de 35 de ani care s-a afla într-o stare vegetativă (coma) timp de 15 ani după un accident de mașină a arătat semne de conștiență după ce neurochirurgii au implantat un stimulator nervos nervului vag în piept....
Obezitatea la final: Plasture acoperit cu ace minuscule ce dizolvă excesul de grăsime din corp, oriunde îl lipiți

Un plasture de piele care topeste efectiv excesul de grasime corporala, oriunde v-ati hotarat sa-l aplicati, suna prea bine pentru a fi adevarat, insa acest lucru exista, datorita unor noi cercetari. Plasturele medicamentat utilizează o serie de ace...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background