banner adv
Care este rolul testelor de intreligenta IQ, cat de relevant este in obtinerea jobului - test inteligenta

Care este rolul testelor de intreligenta IQ, cat de relevant este in obtinerea jobului

Inteligența umană: Rolul măsurilor standardizeaza inteligenta.

Definiție
Testele de inteligenta sunt teste psihologice, care sunt concepute pentru a măsura o varietate de funcții mentale, cum ar fi raționamentul, înțelegerea și judecata.

Scop
Scopul testelor de inteligență este de a obține o idee despre potențialul intelectual al persoanei. Testele de centru se regasesc in jurul unui set de stimuli concepute pentru a se obține un scor bazat pe modelul producătorului de testare a ceea ce face inteligenta. Testele de inteligenta sunt adesea date ca o parte dintr-o baterie de teste.

Precauții
Există mai multe tipuri diferite de teste de inteligență și toate acestea nu măsoară aceleași abilități. Cu toate ca testele au de multe ori aspecte care sunt legate între ele, nu trebuie să se aștepte că scorurile de la un test de inteligenta, care masoara un singur factor, va fi similar cu scoruri pe un alt test de inteligenta, care măsoară o varietate de factori.
De asemenea, atunci când se determină dacă sunt sau nu de a utiliza un test de inteligență, o persoană trebuie să se asigure că testul a fost dezvoltat în mod adecvat și are cercetări solide pentru a demonstra fiabilitatea și valabilitatea acesteia.

Aceste rezultate ale testelor sunt utilizate pentru a oferi recompense, cum ar fi: cursuri speciale pentru elevii talentați, admiterea la facultate, și ocuparea forței de muncă.
Cei care nu se califică pentru aceste resurse pe baza scorurilor la testul de inteligenta se pot simti furiosi. Din păcate, scorurile la testul de inteligenta nu numai că au devenit asociat cu abilitatea unei persoane de a îndeplini anumite sarcini, dar si cu auto-valoare.


Descriere
Atunci când se ia un test de inteligență, o persoană se poate aștepta să facă o varietate de sarcini.
Aceste sarcini pot include să răspundă la întrebări care sunt adresate verbal, fac probleme matematice, și de a face o varietate de sarcini care necesită o coordonare ochi-mână.
Unele sarcini pot fi programate și necesită persoana să lucreze cât mai repede posibil. De obicei, cele mai multe întrebări și sarcini încep ușor și progresiv pana la dificil. Este neobișnuit ca cineva să știe răspunsul la toate întrebările sau să fie în măsură să finalizeze toate sarcinile.

Cele patru teste de inteligenta cel mai frecvent utilizate sunt:
Stanford-Binet Intelligence Scales
Wechsler-Adult Intelligence Scale
Wechsler Intelligence Scale for Children
Wechsler Primary & Preschool Scale of Intelligence

Dezavantaje
Unii cercetători susțin că testele de inteligență au deficiențe grave. De exemplu, multe teste de inteligenta produc un singur scor la inteligență. Acest singur scor este adesea inadecvat în explicarea aspectelor multidimensionale ale inteligenței.
O altă problemă cu un singur scor este faptul că persoanele cu scoruri similare la test de inteligenta pot varia foarte mult în exprimarea lor a acestor talente.
Este important să se cunoască performanța persoanei cu privire la diferitele subteste care alcătuiesc scorul general pentru test de inteligenta.
Cunoscând performanța acestora la diferite vlori, pot influența înțelegerea abilităților unei persoane și modul în care sunt exprimate aceste abilități.

De exemplu, doi oameni au scoruri identice la testele de inteligență. Deși ambele persoane au același scor de test, o persoană poate să fi obținut punctajul datorită aptitudinilor verbale puternice în timp ce celălalt poate să fi obținut punctajul datorită aptitudinilor puternice în perceperea și organizarea de diverse sarcini.

Mai multe pe: Intelligence tests

Motivatia joaca un rol important in scorul testelor de IQ

 

Ultimele stiri de azi din Romania - test inteligenta

Rezultatul testului de inteligenta iq pentru mentinerea sanatatii creierului

Asa cum am afirmat la testul anterior avem: Detalii test: a.  11 x 11 = 4 si 22 x 22 = 16 se observa foarte usor din cele doua afirmatii ca avem: (1 + 1) x (1 + 1)  = 4 si (2+2) x (2+2) = 16 atunci, urmand aceeasi logica avem (3+3) x (3+...
Test IQ rapid de inteligenta, daca poti fi sau nu usor manipulat.

Un test IQ rapid de inteligenta: raspunde la aceste intrebari pentru a afla daca poti fi sau nu usor manipulat sau spalat pe creier (wash brain), sau mintea ta poate fi usor controlata (Mind control) de propagandisti platita chiar din banii tai. Un r...
Care sunt avantajele si dezavantajele testelor de inteligenta IQ

Coeficientul de inteligenta IQ sigur detine numeroase avantaje si dezavantaje. Acest tip de testare poate ajuta educatoriisa se adapteze la clase pentru diferite niveluri de inteligenta si sa lucreze potrivit nevoilor elevilor. Cu toate acestea, poat...
Care este rolul testelor de intreligenta IQ, cat de relevant este in obtinerea jobului

Inteligența umană: Rolul măsurilor standardizeaza inteligenta. Definiție Testele de inteligenta sunt teste psihologice, care sunt concepute pentru a măsura o varietate de funcții mentale, cum ar fi raționamentul, înțelegerea și judeca...
5 cele mai bune aplicatii, testele de inteligenta iti mentin creierul activ si sanatos

5 cele mai bune aplicatii, testele de inteligenta iti mentin creierul activ si sanatos. De-a lungul timpului au fost realizate minutioase studii in care se arata ca cele mai multe persoana este interesata sa gaseasca noi solutii pana in jurul varste...
10 Fapte interesante despre IQ

10 Fapte interesante despre IQ Standarde IQ pentru Inteligenta, acesta a fost derivat din expresia germană Intelligenz-câtul, care a fost inițial inventat de către psihologul William Stern. Acesta semnifică nivelul de inteligență și cap...

Cursuri web design online
Cursuri HTML online gratis, designer pagini web, webdeveloper
DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB
Curs programare web design online gratuite
Curs programare web design online gratuite – designer pagini web
Cursuri designer pagini web online
Cursuri web design online gratuite
Cursuri pagini web online
PHP echo and print Statements
PHP online editor, run and write PHP code
PHP explode() function
Tutorial online, PHP script, HTML code, CSS and SQL
CSS rounded corners
CSS max width, max height, CSS responsive
HTML CSS PHP scripts
HTML button link - How to create a button style in HTML
PHP Online Editor
HTML Text Color
Tutorial
HTML image background